Biztató játék, ám vereség a szezonnyitón

Felnőtt csapatunk Lajosmizsén kezdte az új szezont

Márton Pál együttese hosszú felkészülési időszakon van túl, a keret javarésze kicserélődött, így nem számíthattunk könnyű szezonkezdésre. Ellenfelünk az első fordulóban a Lajosmizse volt idegenben. Az előző idény végefelé, májusban léptünk utoljára pályára a Lázár Bence Lajosmizsei Labdarúgó Sportcentrumban, akkor 2–2 lett a végeredmény. A két gólt most is megkaptunk, azonban erre sajnos – habár megvoltak a helyzeteink – válaszolni nem tudtunk. Az viszont elmondható, és emiatt dicséret illeti a csapatot, hogy fiataljaink nagyon odatették magukat, mindent megtettek a rutinosabb ellenfél otthonában. A mizseiek Orlov és Valkai találataival végül 2–0-ra nyertek. A következő fellépésünk ismét idegenben lesz, augusztus 31-én Kiskunfélegyházán meccselünk.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A vereség ellenére meglepetést okozott számomra a csapat, hiszen sokkal többet kaptam a játékosaimtól, mint amire számítottam. Sokan most először játszottak életükben felnőtt szinten tétmérkőzést. A holtidény nehézségei és a tapasztalatlanság nem látszott, a srácok teljes mellszélességgel belevetették magukat a meccsbe. Csak gratulálni tudok nekik a mai teljesítményükért! Ahogy megyünk majd bele a bajnokságba, ezzel a hozzáállással az eredmények is jönni fognak. Türelmesek vagyunk a csapatunkkal szemben. A rutinos Lajosmizsét meg tudtuk szorongatni, nehéz perceket is okoztunk a vendéglátónak, így bizakodva tekintek a jövőbe.

Lajosmizsei VLC – Kecskeméti LC 2–0 (1–0)

Vármegyei I., 1. forduló
2024. augusztus 24., szombat, 17:30
Lajosmizse, Lázár Bence Sportcentrum
JV: Tusa Zoltán (Pálfi Bence, Jakab Renáta)

A KLC összeállítása: Bogdán – Fleig (Ruzsonik 77.), Katona, Kele (Ónodi 83.), Varga M., Czumbil, Selmeci, Gyapjas (Gondi 59.), Banó (Sebő 59.), Terbe, Schneider.

Gólszerzők: Orlov (31.), Valkai (85.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu