Döntetlen a dobogós Baja ellen

A találkozó 1-1-gyel zárult

Az idei szezon egyik meglepetéscsapatával, az újoncként harmadik helyen álló Bajával csapott össze a Kecskeméti LC a labdarúgó Megye I. 23. fordulójában. A kecskeméti mérkőzésen az első játékrészben csak helyzetekig jutottak a felek, a szünet után viszont hamar vezetést szerzett a KLC, Major Dávid remek egyéni megmozdulása és passza után Selmeci Márk lőtt gólt. A mindössze 16 éves játékos a hétközi Uszód elleni kupameccsen szerezte meg pályafutása első felnőtt találatát, pár nappal később pedig már a bajnokságban is beköszönt! Selmeci egyébként az U17-es kiemelt bajnokságban már 11, az U19-es ligában három gólt lőtt már. A Baja elleni meccsen azonban sajnos nem ért győzelmet a fiatal futballista nagyszerű találata, ugyanis a 67. percben a vendégek büntetőhöz jutottak, amit Baladin Dominik értékesített.

A végeredmény tehát 1-1 lett. A KLC 23 ponttal a 12. helyen áll, míg a Baja továbbra is dobogós 42 ponttal.

Márton Pál vezetőedző értékelése: - Két olyan csapat találkozott egymással, amely hasonló úton indult el, fiatalokat próbál a felnőtt csapatba beépíteni. Több fiatal kezdett a mi csapatunkban is, ráadásul nem is érdemtelenűl, két 16 éves játékosunk is bajnoki mérkőzésen először kapott lehetőséget a kezdőben. Tudtuk, hogy az építkezésben előbbre tart nálunk a Baja. Ehhez is igazítottuk a taktikánkat. Átálltunk három és öt védős rendszerre, nem ezt szoktuk játszani, de ismerik a srácok ezt a játékmódot. Falat húztunk a kapunk elé, és vártunk a lehetőségekre. Ez be is jött, hiszen a vezetést is sikerült megszereznünk. Természetesen  ellenfelünk ezután mindent megtett az egyenlítésért, sajnos ez egy büntető után sikerült is. Ezután a mentális erő a bajaiakhoz került és tovább fokozták nyomásukat a kapunkra, azonban nagyon szervezett és önfeláldozó védekezést mutattunk be, valamint az ellentámadásainkban állandóan  benne volt a gólszerzés lehetősége. Mind két csapat az utolsó percig küzdött, mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, mindezek tekintetében a döntetlen reális, mind a két csapat megérdemelte a pontot. 

Kecskeméti LC – Bajai LC 1–1 (0–0)

Megye I., 23. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. május 6., szombat, 17:00

A KLC összeállítása: Kormos – Balázs (Szabó V. 46.), Récsei, Major, Selmeci (Kurucz 94.), Kőrös, Fleig (Varga 46.), Kovács D., Ónodi, Terbe (Huszka 87.), Schneider. Vezetőedző: Márton Pál

Gólszerzők: Selmeci Márk (54.), ill. Baladin Dominik (67. – tizenegyesből)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu