Elkezdte a munkát a megyei válogatott

Egymás közti játékkal kezdtek.

Két év elteltével ismét összeállt Bács-Kiskun megye amatőr válogatottja, hiszen idén ismét megrendezik a megyei amatőr válogatottak országos tornáját. Vanó Sándor 30 fős, bő kerete szinte hiányzó nélkül összejött szerdán a Karakas Faházban.

A játékosok hozzáállására most sem lehetett panasz, hiszen mindenki munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltságai után érkezett meg Kecskemétre a megye több szegletéből, csupán néhány fő nem tudott ott lenni a szerdai tréningen. Vanó Sándor vezetőedző szokásához híven már jó előre bő keretet hirdetett, és az első edzésen a megszokott egymás közt játék során figyelte a játékosokat. A piros és zöld megkülönböztető szerelésben futballozó csapatok 3x30 perces, cserékkel tarkított edzésjátékon vettek részt. Minden harmadban a pirosak voltak eredményesebbek, a játék során Dostyicza Dániel (Kalocsa) három, Harnos Zoltán (Jánoshalma) és Bozsik Máté (KLC) két-két gólt jegyzett, de betalált Juhász Miklós (Lajosmizse) és Gavula Levente (Kerekegyháza) is.

Akadtak hiányzói is az első összetartásnak – például a KLC-s Zsoldos László iskolai elfoglaltság miatt – akik majd szombaton mutathatják meg magukat Vanó Sándornak. A megyei válogatott végül némi módosítást követően, szombaton 12:00-kor játszik edzőmeccset a Széktói műfüves pályáján a KLC-vel.  Ez az utolsó bizonyítási lehetőség a keretszűkítés előtt, hiszen csak 22 játékos utazhat a füzesgyarmati regionális tornára, mely november 30-án kezdődik.

A Bács megyei válogatott programja már ismert, szombaton és vasárnap is két-két mérkőzés vár a csapatra. A csoportból csak az első helyezett jut tovább a lipóti négyesdöntőbe.

11.30 (szombat):

11:00: Bács-Kiskun - Pest

15:00: Bács-Kiskun - Csongrád

12.01. (vasárnap):

10:00: Bács-Kiskun - Békés

15:30: Bács-Kiskun - Jász-Nagykun-Szolnok

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu