Élvezetes, gólgazdag mérkőzéssel zártuk a szezont

Kiskunfélegyházán játszottunk 3–3-as döntetlent

A vármegyei I. 30., utolsó fordulójában Kiskunfélegyházán léptünk pályára. Győzelem esetén egyet javíthattunk volna pozíciónkon a tabellán, ezt leszámítva azonban komolyabb tétje már nem volt a záró körnek a két csapat számára.

A játékosok ennek ellenére mindent beleadtak, és szórakoztató meccset produkáltak a szurkolók számára. Hullámzó volt a találkozó, az elején a hazaiak domináltak, de gólt nem tudtak elérni, majd ezután jöttünk mi, és az első félidő végén egyszer, a második elején kétszer is betaláltunk. Háromgólos vezetésünket azonban nem tudtuk megtartani, a végén a hibákat kihasználta a Kiskunfélegyháza, amely 3–3-ra mentette a találkozót.    

Csapatunk a 13. helyen zárta a 2023/24-es szezont. 

Márton Pál, KLC vezetőedző:Úgy gondoltam, ezt a meccset az fogja eldönteni, hogy melyik csapat tud jobban felpörögni az utolsó bajnokira. Mindkét együttes odatette magát, presztízst csináltak belőle a felek. Ennek megfelelően folyamatosan változott, hogy éppen ki dominált. Az elején a félegyháziak voltak fölényben, több helyzetet is kidolgoztak, de Kormos kapusunknak köszönhetően nem kaptunk gólt. Az első félidő második felére átvettük a kezdeményezést, és meg is szereztük a vezetést még a szünet előtt. A félidőben átbeszéltük a hibákat, bár nem kaptunk gólt, de elsősorban a védekezésbeli problémákra kellett felhívnunk a figyelmet. Erre jól reagáltak a srácok, a Kiskunfélegyházának sokáig esélye sem volt a gólszerzésre, nem úgy, mint nekünk, és 3-0-ra is vezettünk már a meccsen. Ekkor azonban – ahogy várni lehetett – még nagyobb nyomást helyezett ránk az ellenfél. Sajnos hiába volt célunk, hogy álljuk a sarat, három súlyos hibát kihasználtak a hazaiak, így összejött nekik az egyenlítés. Többet támadtak a félegyháziak a végén, de a góljaikat ki nem kényszerített hibák után szerezték. Mivel hárommal is vezettünk már, így kicsit keserű szájízzel hagytuk el a pályát a döntetlen miatt, de összességében egy élvezetes találkozóval búcsúzhattunk a szezontól. Sajnálatos módon Major Dávid a találkozón egy feleslegesen nagy ütközés után kulcscsonttörést szenvedett, hétfőn fogják műteni. Ezúton kívánok neki a teljes csapat nevében mielőbbi felépülést.

Kiskunfélegyháza – Kecskeméti LC 3–3 (0–1)

Vármegyei I., 30. forduló
2024. június 1., 17:30
Kiskunfélegyháza
JV: Kiss László Attila (Serfőző Balázs, Hunyadi Gergő)

A KLC összeállítása: Kormos – Czumbil, Katona (Kele 46.), Pintyi, Szabó Sz., Major (Kurucz 71.), Selmeci, Ónodi (Ludvigh 81.), Bessenyei, Terbe (Doktor 76.), Schneider.

Gólszerzők: Marsa Áron (75.), Nagy Dániel János (79., 89.), ill. Selmeci Márk (39.), Bessenyei Rajmond Bence (60.), Pintyi Roland (72.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu