Értékes győzelem a Megyei Kupában, szűkös vereség a bajnokságban

Solt–KLC 0–1; KLC–Bácsalmás 0–1

A KLC felnőtt csapata két mérkőzést is játszott az előző héten. Szerdán a Megyei Kupa harmadik fordulójában Solton, szombaton a Megye I-ben hazai pályán a Bácsalmás ellen léptek pályára a kecskemétiek.

A kupában a Megye II bajnokesélyesével, a Solttal csaptak össze a KLC futballistái. Márton Pál vezetőedző beszámolója:

– Ezt a mérkőzést az építkezési folyamatunk egyik állomásának tekintettük. Éppen ezért még több fiatalnak adtunk lehetőséget, jelezve, hogy az arra érdemesek ellőtt továbbra is nyitva a felnőtt csapat kapuja! Mindezek mellett mindenképp szerettünk volna tovább jutni! Az első félidőben mi irányítottuk a találkozót, igaz, nem teljes fölényben, hiszen a hazaiaknak, néhány támadást végig vinni, azonban ezek egy kivételével nem jelentettek különösebb veszélyt kapunkra. Viszont, ha a támadóharmadban pontosabbak vagyunk, akkor már a mérkőzés ezen szakaszában eldönthettük volna a továbbjutás sorsát. A szünetben még tovább fiatalítottuk a csapatot Új lendülettel is kezdtünk, ennek köszönhetően egy nagyon szép egyérintős támadást tudtunk végig vinni és góllal befejezni Varga Mihály révén. A Solt ezt követően mindent megtett, hogy kiegyenlítsen, nagy nyomást helyezett ránk, csak szórványosan tudtunk egy-egy ellentámadást indítani. Csapatunk nagyot küzdött az előnyünk megtartásáért, többször – végre – a szerencse is mellénk szegődött, valamint nagyon jól teljesített első kupameccsén védő kapusunk, Nagy Gergely Richárd is! A mérkőzés lefújása után elmondhattuk, hogy mindkét célunkat elértük, ugyanis továbbjutottunk, valamint további fiatal labdarúgóknak adtunk lehetőséget! Ezt a győzelmet a csapat edző kollegámnak, Horváth Zoltánnak ajánlotta, születésnapja alkalmából! Ezúton is Isten éltesse őt!

A KLC a kupa következő fordulójában kecskeméti házi rangadót vív, hiszen az SC Hírös-Ép lesz az ellenfele április 19-én, szerdán.

Solt – KLC 0–1 (0–0)

Bács-Kiskun, Megyei Kupa, 3. forduló
Solt, Solt Sporttelep
2023. április 5., szerda, 16:30

gólszerző: Varga Mihály (48.)

A gólszerzőnk, Varga Mihály

A kupameccs után három nappal már fontos bajnokit vívott a KLC, amelynek ellenfele hazai pályán a Bácsalmás volt. Bár hajtott becsülettel, vereséget szenvedett a hírös városi alakulat. Márton Pál vezetőedző így látta az egygólos vereséget hozó összecsapást.

– Az előjelek nagyon pozitívak voltak, ugyanis a hangulat kitűnő a csapaton belül, a játékunk is egyre jobb. Mindenképp szeretünk volna itthon eredményes mérkőzést játszani. A meccs elején megint megvoltak az helyzeteink, sőt, egy óriási ziccert az ötödik percben el is hibáztunk. Kulturáltan, támadásainkat jól felépítve fociztak a játékosaink, labdabirtoklásban és védekezésben is egységes, taktikus képet mutattunk. Nem volt benne a játékban, hogy gólt kapunk, azonban egy sokféleképpen értelmezhető kezezési szituáció után a játékvezető – meglepetésünkre – tizenegyest ítélt ellenünk, amit a vendégek gólra váltottak. A félidő hátralévő részében mezőnyben továbbra jól játszottunk, viszont kapura már nem jelentettünk igazi veszélyt. A szünetben mindenki azt érezte, hogy ellenfelünknél jobbak vagyunk és megtudjuk fordítani a mérkőzést Nagy elánnal is rontottunk a vendégekre, folyamatos nyomás alatt tartva kapujukat. Ebben az időszakban csak az volt a kérdés, mikor passzírozzuk be az egyenlítő gólt! Most viszont a szerencse nem volt velünk úgy, mint a hétközi kupa fordulóban, hiszen minden helyzetünk kimaradt, vagy rossz döntéseket hoztunk az ellenfelünk tizenhatosán belül. Ahogy az idő telt, sajnos úgy csökkent tudatosságunk. Az utolsó 10 percben már teljesen kapkodóvá, rendszertelenné váltunk támadásban. Hiába volt meg a nagy győzni akarás és küzdőszellem, ez nem volt elég ahhoz, hogy pontot vagy pontokat tartsunk itthon. Ellenfelünk így önfeledten ünnepelhetett, miután legyőzték a kilencedik helyezett csapatot!

KLC – Bácsalmás 0–1 (0–1)

Megye I., 19. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. április 10., szombat, 16:30

gólszerző: Crkvenjakov Dalibor (37.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu