Extra motivációval lép pályára az első fordulóban férfi felnőtt csapatunk

Első ellenfelünk a Soltvadkert lesz idegenben, az örökmérleg számunkra kedvező

Az előző hétvégi, FK Szeged elleni kupasiker után most hétvégén a bajnokság is megkezdődik a KLC számára. A vármegyei első osztály 2023/24-es kiírásában először Soltvadkerten lép pályára együttesünk.

A két csapat eddig nyolc tétmérkőzést játszott egymás ellen. A 2019/20-as idényben csak egyszer találkoztunk mostani ellenfelünkkel, akkor idegenben 4–2-re győztünk, míg a visszavágó a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A következő évad során mindkét bajnokit a kecskemétiek nyerték (2–0, 1–0), majd a 2021/22-es szezonban egy 2–0-s KLC-sikert egy 2–2-es döntetlen követett, míg a legutóbbi idényben hazai pályán 3–2-re nyertünk, azonban idegenben viszonylag simán, 2–0-ra a Soltvadkert diadalmaskodott. A bajnokik mellett 2021-ben a Megyei Kupában is összefutottunk a Vadkerttel, akkor idehaza 1–1-es rendes játékidő után 5-3-ra megnyertük a tizenegyespárbajt és továbbjutottunk. Ha ez utóbbi meccset a 90 perces eredménye miatt döntetlenként kezelünk, akkor a két együttes meccstörténelme szerint csapatunk 5 győzelmet számlál 2 döntetlen és egy vereség mellett. Azt az egy vereséget viszont pont a legutóbbi meccsen szenvedtük el áprilisban, emiatt extra motivációval várjuk a vasárnapi túrát.

A KLC vezetőedzője, Márton Pál így várja az első fordulót: – A jó kezdés nagyon fontos. Van az a mondás, ha jól indítod a bajnokságot, az karácsonyig is kitarthat. Minden csapat persze ebben reménykedik. Plusz motivációnk van a Soltvadkerttel kapcsolatban, hiszen a tavaszi szezonban a vadkertiek elleni idegenbeli meccsen vereséget szenvedtünk és az első félidőben produkáltuk a legrosszabb teljesítményünket. Ebből a hibánkból tanultunk, és most nem szabad olyan rosszul kezdenünk a találkozót, mint akkor. Nemcsak az első mérkőzésen, de a szezonban is jó rajtot akarunk venni! A három pontért utazunk Soltvadkertre! 

Soltvadkerti TE Soltút – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 1. forduló
2023. augusztus 13., vasárnap, 17:30
Soltvadkert Sporttelep
Vezeti: Allaga Iván. Asszisztensek: Stefánovits Gábor István , Pataki Győző

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu