Fantasztikus győzelem, továbbjutás a városi rivális ellen!

Büntetők döntötték el a derbit

A Vármegyei Kupa harmadik fordulójában a szintén a vármegyei első osztályban szereplő SC Hírös-Ép együttesét fogadtuk hazai pályán. Ahogyan azt várni lehetett, parázs ütközet alakult ki a két kecskeméti csapat között. A találkozó első félidejét a vendégek dominálták, ennek köszönhetően a szünetben egy góllal vezettek. Az előző szezonban még nálunk futballozó Patvaros Zsolt talált be a 27. percben.

A fordulást követően ráálltunk a gázpedálra és nagyszerű 45 percet produkáltunk. Több helyzetet sikerült kidolgozni, ezek közül az egyik ziccert a kiváló formában lévő Fekete András értékesítette, miután Szabó Szabolcstól remek kiugratást kapott. Az utolsó tíz percen belül járt már a mérkőzés, amikor a mieink a vezetést is átvették. Récsei Péter klasszis megoldással hozta helyzetbe Pintyi Rolandot, aki nem hibázott. A 95. percben azonban összejött az egyenlítés a sárga-kékeknek, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

A büntetőknél a mi játékosaink közül Szabó Szabolcs, Pintyi Roland, Selmeci Márk és Fekete András is higgadt volt, míg a kapuban Halasi Péter két tizenegyest is megfogott, például Farkas Andrásét is, akinek tavaly még a Tiszakécskénél hálóőrünk csapattársa volt. Így az utolsó rúgónknak, Márki Bencének már nem is kellett lőnie, 4–2-re nyertük az orosz rulettet és továbbjutottunk a negyedik fordulóba!

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Igazi hullámvasút, tipikus kupamérkőzés volt ez a találkozó. Nem tudtunk ideális összeállításban kezdeni, sőt, több játékosunk is betegen vállalta a játékot. Talán emiatt is enerváltan indítottuk a meccset, a Hírös-Ép jogosan szerzett vezetést. Védekezésben voltak hibáink, míg támadásban rendre rossz döntést hoztunk. A szünetben átbeszéltük a történeteket, kettőt változtattunk és rendeztük a sorokat. A csapat ezután mentálisan felnőtt a feladathoz, letámadtuk ellenfelünket, a srácok rengeteget futottak és szereltek. Idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk ki, majd ezután megérdemelten a vezetést is átvettük. Mindkét gólunk nagyszerű akció után született. Ezután a Hírös-Ép mindent egy lapra feltéve támadott, és az utolsó pillanatban egyenlített is. Természetesen ilyenkor nehéz odaállni a büntetőpárbajhoz, de megbeszéltük a játékosokkal, hogy legyenek higgadtak és ne aggódjanak, mert a megye egyik legjobb kapusa a miénk. Halasi Péter ennek megfelelően két tizenegyest is megfogott, míg a mieink tökéletesen hajtották végre a pontrúgásokat. Ahogyan előzetesen is mondtam, sajnálom, hogy a két kecskeméti együttes már most összekerült egymással, mert csak egy juthatott így tovább, de boldog vagyok, hogy ebből a kemény csatából végül mi jöttünk ki győztesen.

Kecskeméti LC – SC Hírös-Ép 2–2 (tizenegyesekkel 4–2)

Vármegyei Kupa, 3. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
2023. szeptember 27., szerda, 16:00

A KLC összeállítása: Halasi – Balázs, Récsei (Varga G. 91.), Pintyi, Fekete, Major (Ludvigh 81.), Selmeci, Kurucz (Katona 46.), Kele (Szabó D. 68.), Márki, Ónodi (Szabó Sz. 46.)

Gólszerzők: Fekete András (66.), Pintyi Roland (84.), ill. Patvaros Zsolt (27.), Nna Nna Edouard (95.)

A KLC tizenegyeseit értékesítette: Szabó Szabolcs, Pintyi Roland, Selmeci Márk, Fekete András

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu