Férfias küzdelem után igazságos döntetlen a Hírös-Ép ellen

2–2-vel zárult a városi derbin

Két nagyon jó formában lévő csapat találkozott szombaton kora délután a Vármegyei I. 13. fordulójában a Széktói Stadion műfüves pályáján. Csapatunk a városi riválisával, az SC Hírös-Éppel játszott, mindkét gárda lehozta az októbert vereség nélkül, így izgalmas csatára volt kilátás.

A csapatok ennek megfelelően játszottak, kemény, négy gólt hozó összecsapást láthattak a szurkolók. Az első félidő legeleje tapogatozó játékot hozott, majd mindkét oldalon adódtak helyzetek. Először távoli lövésekkel próbálkoztak a felek, majd a Hírös-Ép szöglet utáni fejesekkel is veszélyeztetett, ám a vezetést a mieink szerezték meg. A középpályára felhúzódó Balázs Emil egy szép akció után egy remekül lekészített labdát nagy erővel bombázott az ellenfél kapujába, megszerezve ezzel idei első bajnoki gólját, 1–0. Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, öt perccel az első gól előtt egy gyors kontratámadást Pék Richárd fejezett be okosan, 1–1.

A második játékrészt egyértelműen a mieink kezdték jobban. Fekete, Selmeci és Bessenyei megindulásaiban rendre benne volt a gólveszély, mindhárman szép cselekkel törtek a Hírös-Ép kapujára. A 63. percben az egyik ilyen támadásunk gólt is ért. Nagyszerű indítás után ziccerben léphetett ki Fekete András. A szélső nem hibázott és a kupagóljaival együtt már a hatodik találatát jegyezte a szezonban, 2–1. Nem sokkal később azonban megint egalizálni tudtak a sárga-kékek, a 76. minutumban Patvaros belöbbölt passza után Gréczi Gábor volt eredményes, 2–2. A végjátékban mindkét csapat eldönthette volna a meccset, de több gól már nem született, így döntetlennel végződött a mérkőzés.

A két csapat szeptember végi kupamérkőzése is 2–2-vel zárult, akkor tizenegyespárbajban mi jutottunk tovább, most mindkét együttes egy ponttal gazdagodott. Egyébként le a kalappal a két kecskeméti alakulat előtt, ugyanis szeptember végén kaptak ki utoljára a bajnokságban. Ez azt jelenti, hogy öt mérkőzés óta veretlen vagyunk.     

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Hála Istennek rég kapott ki a csapat, jó sorozatban vagyunk. Komoly tartása van a srácoknak, ez mindig átlendít minket a holtponton. A mai meccs méltó volt egy rangadóhoz. Azt éreztük, hogy ellenfelünk az első félidőben túlságosan akart, „túlkoncentrálták” a mérkőzést, nagyon motiváltak voltak, és ez nekünk feküdt, mert erre készültünk, higgadtak voltunk. Sikerült is a vezetést megszerezni, de sajnos egy középpályán elkövetett hibánk után gyorsan egyenlítettek. A második félidőben már higgadtabban játszottak a vendégek, és mi is próbáltuk keresni a rést az ellenfél védelmén. Újra vezetést szereztünk egy szép akció után. Le a kalappal a Hírös-Ép előtt, ugyanis hamar fel tudott állni megint hátrányban és ismét egál volt. Érzésem szerint reális eredmény a döntetlen, mindkét csapatnak jár a gratuláció!   

Kecskeméti LC – SC Hírös-Ép 2–2 (1–1)

Vármegyei I., 13. forduló
2023. november 4., szombat, 13:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
JV: Tasnádi Dávid Miklós (Harsányi Martin, Fülöp József)      

KLC: Halasi – Balázs (Szabó Sz. 91.), Récsei, Pintyi, Varga M. (Kele 46.), Fekete (Kurucz 85.), Selmeci (Fleig 80.), Katona, Márki, Bessenyei, Terbe.

Hírös-Ép: Farkas S. - Szász, Palatinus, Farkas A., Patvaros, Puskás, Nemesvári, Pék (Balog 71.), Gréczi, Miskolczi (Maczelka 71.), Edouard.

Gólszerzők: Balázs Emil (25.), Fekete András (63.), ill. Pék Richárd (30.), Gréczi Gábor (76.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu