Férfias küzdelemben, büntetőkkel jutott tovább a kupában felnőtt csapatunk – értékelések

Így értékeltek a főszereplők

A Vármegyei Kupa 3. fordulójában a szintén kecskeméti SC Hírös-Ép ellen találkoztunk hazai környezetben. A mérkőzés vezető gólját a vendégek szerezték meg, a második félidőben viszont fordítottunk, azonban a 95. percben 2-2-re módosította az eredményt riválisunk, így jöhettek a büntetők. A találkozó egyik hőse kapusunk, Halasi Péter volt, aki a tizenegyespárbajban két büntetőt is megfogott, és végül 4-2-vel mi jutottunk tovább. Halasi mellett csapatkapitányunk és vezetőedzőnk is értékelte a nagyszerű sikert:

Halasi Péter kapus: – A mérkőzés végén nagyon ideges voltam az utolsó pillanatokban bekapott gól miatt. A büntetőpárbaj előtt azonban már próbáltam tiszta fejjel gondolkozni. Megvannak a szokásaim a tizenegyeseknél, figyeltem az ellenfél játékosainak mozgását és hála Istennek ez bejött. A második félidőben talál elfáradt a Hírös-Ép, de mondhatjuk úgy is, hogy lendületesebben játszottunk, föléjük kerekedtünk és megérdemelten vettük át a vezetést. Szervezettek voltunk, még ha a ráadásban gólt is kaptunk, de nagyon örülök a továbbjutásnak!

Márki Bence csapatkapitány: – Az első félidő a vendégeké volt, ám a második játékrészre olyan mentalitással mentünk ki a pályára, amivel teljesen rájuk mentünk és átvettük az irányítást. Több helyzetet is kihagytunk, de szerencsére két szép akció után betaláltunk. A második bekapott gólt sajnálom, de fantasztikus kapusunk van, aki két tizenegyest is hárított, míg a rúgóink magabiztosak voltak. A nézők izgalmas meccset és jó futballt láthattak.

Márton Pál vezetőedző: – Igazi hullámvasút, tipikus kupamérkőzés volt ez a találkozó. Nem tudtunk ideális összeállításban kezdeni, sőt, több játékosunk is betegen vállalta a játékot. Talán emiatt is enerváltan indítottuk a meccset, a Hírös-Ép jogosan szerzett vezetést. Védekezésben voltak hibáink, míg támadásban rendre rossz döntést hoztunk. A szünetben átbeszéltük a történeteket, kettőt változtattunk és rendeztük a sorokat. A csapat ezután mentálisan felnőtt a feladathoz, letámadtuk ellenfelünket, a srácok rengeteget futottak és szereltek. Idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk ki, majd ezután megérdemelten a vezetést is átvettük. Mindkét gólunk nagyszerű akció után született. Ezután a Hírös-Ép mindent egy lapra feltéve támadott, és az utolsó pillanatban egyenlített is. Természetesen ilyenkor nehéz odaállni a büntetőpárbajhoz, de megbeszéltük a játékosokkal, hogy legyenek higgadtak és ne aggódjanak, mert a megye egyik legjobb kapusa a miénk. Halasi Péter ennek megfelelően két tizenegyest is megfogott, míg a mieink tökéletesen hajtották végre a pontrúgásokat. Ahogyan előzetesen is mondtam, sajnálom, hogy a két kecskeméti együttes már most összekerült egymással, mert csak egy juthatott így tovább, de boldog vagyok, hogy ebből a kemény csatából végül mi jöttünk ki győztesen.

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu