Fontos hazai derbi jön szombaton

A Kecelt látjuk vendégül a Vármegyei I-ben

A két csapat ugyanannyi ponttal áll a vármegyei élvonalbeli bajnokságban, a mieink és a Kecel is 7 pontot gyűjtött be eddig, ám jobban mi állunk, hiszen 6 meccset játszottunk (2 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség), míg a Kecel már 8-szor lépett pályára (2 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség).

Eltérés még a két csapat között a lőtt és a kapott gólok száma, ugyanis amíg nekünk -1-es a gólkülönbségünk (8 lőtt és 9 kapott gól), addig a kecelienkek -12-es (11 lőtt és 23 kapott). Jó előjel lehet számunkra, hogy a Kecel kapta a legtöbb gólt eddig a bajnokságban, azonban az egyik legjobb formában lévő támadónk, az új szezonban minden sorozatot figyelembe véve már 5 gólos Fekete András a Baja ellen piros lapot kapott, így nem léphet pályára.

Azon a találkozón 2–0-ra alulmaradtunk, tehát vereséggel hangolódunk az újabb mérkőzésre, míg a Kecel ugyancsak vereséget szenvedett, 3–1-re kikapott odahaza a Kalocsától. Ellenfelünk egyébként nagyon rossz szériában van, hiszen hiába indította két győzelemmel a bajnokságot, az előző öt bajnokiját rendre elbukta.

A közös múltunkat tekintve elképesztően jó a Kecel elleni mérlegünk, mondhatni az egyik legjobb az összes ellenfél közül, hiszen a két csapat eddig 17 megyei első osztályú meccset játszott egymással, ebből 13-t mi nyertünk meg, egyszer győzött a keceli alakulat és háromszor osztozkodtak a pontokon a felek. Az az egy keceli győzelem is ráadásul 2014-ben volt, tehát közel tíz éve nem kaptunk ki a megyei I-ben mostani ellenfelünktől. Tavaly idehaza 5–2-re, idegenben 2–1-re diadalmaskodtunk.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Szeretnénk javítani a bajai vereség után. Egyértelműen a győzelemre fogunk hajtani. Az átlagoshoz képest talán jobban érezhetők lesznek a meccsen a személyes érzelmek is, ugyanis a nyáron éppen Kecelről sikerült elcsábítanunk Pintyi Rolandot. Az összeállításunk sokáig a mérkőzés kezdete előtt sokáig kérdéses lesz, ugyanis még mindig több játékosunk is sérüléssel bajlódik, de bármilyen összetételben is lépünk pályára, a cél a három pont begyűjtése lesz.

Kecskeméti LC – Kecel FC

Vármegyei I., 9. forduló
2023. október 7., 15:00
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu