Gól- és emberhátrányban is végig küzdöttünk az Akasztó ellen

Nyolc mezőnyjátékossal fejeztük be a mérkőzést, 3–1-re kikaptunk

A vármegyei első osztály 27. fordulójában az Akasztót láttuk vendégül hazai pályán. Jó hangulatban készültünk a találkozóra, ugyanis az elmúlt két hetet jó eredményekkel hoztuk le – a Hartát megvertük, Lajosmizsén leikszeltünk. Az Akasztó – bár ezt megelőzően április közepén nyert utoljára – nem mondható, hogy rossz formában lenne, hiszen a Kiskőrös és Kalocsa elleni döntetlenek mellett a listavezető Tiszakécske II. otthonában kapott ki.

Több játékosunk is kihagyni kényszerült a szombat délutáni mérkőzést, azonban a győzelem reményében vágtunk neki a találkozónak. A 2. percben azonban rögtön hátrányba kerültünk, az Akasztó Vincze góljával szerzett vezetést, majd a játékos a 25. percben duplázni tudott. Hiába játszottunk gólhátrányban mezőnyfölényben, támadásban nem találtuk az ellenszert az akasztói védekezésre. Nehezítette a dolgunkat, hogy a 36. percben kapusunk, Kormos piros lapot kapott.

A fordulást követően ember- és kétgólos gólhátrányban nagyszerűen játszottunk, a srácok nem adták fel és több helyzetet is kialakítottak. A végjátékban azonban csapatkapitányunk, Márki is a kiállítás sorsára jutott, majd a 84 percben az Akasztó belőtte a harmadikat. A vereség ellenére viszont büszkék lehettek a szurkolók a KLC játékosaira, akik nagyot küzdöttek, és ezt Doktor kettős emberhátrányban szerzett szépítőgólja is alátámasztja.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Az elmúlt hetekhez képest megbomlott a keretünk, újra visszaestünk abba a periódusba, amikor közel sem teljes kerettel kell játszanunk. Ennek ellenére a három pont reményében kezdtük el a mérkőzést, viszont rögtön az elején egy koncentrációs hiba miatt hátrányba kerültünk. Ezzel azonnal borult a stratégiánk. A meccs jellegéből adódóan mezőnyfölényben játszottunk, de ez nem volt hatásos, és az Akasztónak így több kontratámadásra nyílt lehetősége. Sajnos bő félóra játékot követően – már kétgólos akasztói vezetésnél – emberhátrányba is kerültünk, kapusunk jogosan kapott pirosat, amikor egy előre ívelt labdánál szabálytalankodott. A szünetben megbeszéltük a játékosokkal, hogy van még keresnivalónk, nem fogjuk feladni, és a folytatásban nekirontottunk az Akasztónak. A gyerekek hősiesen küzdöttek, az eredmény ellenére örömteli volt látni az akarásukat, hozzáállásukat. Ráadásul a második félidőben még egy kiállításunk volt, de a végén nyolc mezőnyjátékossal is szépítő gólt lőttünk a tíz ellen. A második játékrész alapján elismerés illeti a srácokat, de az első félidőben nem volt megfelelő a koncentráltságunk, így az Akasztó megérdemelten vitte el a pontokat.    

Kecskeméti LC – Akasztó FC 1–3 (0–2)

Vármegyei I., 27. forduló
2024. május 11., szombat, 17:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Bartucz Tamás (Tihanyi Gábor, Kócsó Tibor Zsolt)

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig, Récsei (Zábrádi 69.), Pintyi, Szabó Sz. (Domokos 87.), Major, Selmeci, Ludvigh, Czumbil (Erdélyi 38.), Márki, Bessenyei (Doktor 76.)

Gólszerzők: Doktor Ádám (90.), ill. Vincze Dezső (2., 25.), Szabó Norbert (84.)

Kiállítva: Kormos (36.), Márki (79.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu