Hátrányból fordítottunk, majd döntetlent értünk el a Lajosmizse otthonában

Végeredmény: 2–2

Az elmúlt hetekben kiváló formát mutató Lajosmizse otthonában lépett pályára felnőtt csapatunk a Vármegyei I. 26. fordulójában. A mieink számára nehezen indult a tavaszi idény, a folyamatos sérülések és betegségek megnehezítették a csapat dolgát, azonban az előző fordulóban hazai pályán legyőztük a Hartát, ezzel megszakadt a nyeretlen sorozatunk.

Jó hangulatban készülhettünk tehát a mizsei összecsapásra, ahol kiélezett ütközetre számíthattunk. A két csapat ősszel Kecskeméten 0–0-s döntetlent játszott. Mindkét együttesnek ez az egyetlen gólnélküli mérkőzése az idei szezonban. Akkor nem bírtak egymással a felek, most szombaton ez szintén így volt, viszont a gólok szempontjából látványosabban alakult a meccs.

Az elején a hazaiak szereztek vezetést, ám Major góljával a 24. percben egyenlítettünk. A szünetben egál volt, azonban a második játékrészben több helyzetünk is volt, és a 66. minutumban ismét Major talált be a mizsei kapuba, így már mi álltunk közelebb a három pont megszerzéséhez. Főleg annak tudatában, hogy még 1–1-nél véleményes helyzetben elvettek tőlünk egy gólt, igaz, a Lajosmizse egy tizenegyest hagyott ki. Sokáig viszont nem örülhettünk az előnyünknek, szinte azonnal válaszolt a Lajosmizse. A legvégén volt sansz előttünk, hogy nyerjünk, de a kapufát találtuk el, így maradt a 2–2, amely összességében igazságosnak mondható végeredmény – mindkét kapus több bravúrt is bemutatott.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Pozitív érzésekkel teli hét után mentünk a Lajosmizse pályájára. A hazaiak kiváló csapatot alkotnak, ezt megmutatták a meccsen is, azonban maximálisan felvettük velük a versenyt. Nagyon lüktető mérkőzés volt. Volt meg nem adott gól a részünkről, kihagyott tizenegyes a mizseiek oldalán, a kívülállók számára nagyon élvezetes összecsapás lehetett. Az eredményt igazságosnak gondolom. Voltak olyan szakaszok a találkozón, amelyekre visszagondolva bosszankodhatunk, hogy nem nyertünk, de voltak periódusok, amikor a Lajosmizse dominált, amely alapján az iksz is jó eredmény. Szerintem mindkét edző elégedet lehet. Külön öröm számomra, hogy azok a játékosok is elkísértek minket a szüleikkel együtt Lajosmizsére, akik a fiatalabb korosztály képviselői, de egyúttal már a felnőtt csapat tagjai is, többen tavasszal be is mutatkozhattak már. Jól esett a játékosaink és a stáb számára, hogy önmagukénak érzik a csapat szereplését.   

Lajosmizse VLC – Kecskeméti LC 2–2 (1–1)

Vármegyei I., 26. forduló
2024. május 4., szombat, 17:30
Lajosmizse, Lázár Bence Sportcentrum
JV: Biber Tamás (Baranyai Dávid Mihály, Balogh Bence)

A KLC összeállítása: Kormos – Balázs, Pintyi, Major (Récsei 68.), Selmeci (Szabó Sz. 58.), Katona (Ludvigh 75.), Czumbil, Márki, Bessenyei (Schneider 62.), Terbe, Fleig (Ónodi 86.)

Gólszerzők: Halasi Károly (12.), Tarnoczki Tibor (67.), ill. Majos Dávid (24., 66.)

(Fotó: Koppány Károly) 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu