Hosszú nyeretlenségi szériát szakítanánk meg a Jánoshalma ellen

Két jó formában lévő csapat rangadója lesz

Vasárnap Jánoshalmára utazik felnőtt csapatunk a vármegyei élvonalbeli bajnokság 14. fordulójában. Mindkét együttes jó szériát tudhat maga mögött. A mieink szeptember vége óta nem találtak legyőzőre, a bajai vereség óta három győzelem és két döntetlen a mérleg. Legutóbb városi riválisunk, az SC Hírös-Ép ellen játszottunk küzdelmes meccsen 2–2-es döntetlent, előtte viszont három mérkőzésen át gólt sem kaptunk.

A Jánoshalma október közepén hazai pályán 3–1-re kikapott a jelenleg második helyen álló Soltvadkerttől, utána viszont ugyanilyen arányban győzött Kiskőrösön, 6–2-re felülmúlta a Tiszakécske II-t, míg az előző körben 2–0-s győzelemmel távozott Kalocsáról. Hárommeccses győzelmi szériájuk a sorozatos sikereket tekintve jelenleg a leghosszabb a bajnokságban. Látva tehát a két együttes elmúlt időszakban nyújtott teljesítményét, minden bizonnyal komoly izgalmakra van kilátás a vasárnapi derbin!

A Jánoshalma ellen eddig 14 mérkőzést játszottunk a vármegyei I-ben. Ebből ötöt megnyertünk, hatot elveszítettünk, míg háromszor döntetlen született. Utolsó győzelmünk 2018-ban volt a bajnokságban, és bár az előző két szezonban a négy meccsből háromszor is döntetlen született, mégis elmondható, hogy ez a leghosszabb nyeretlenségi száriánk bármely csapat ellen a ligában. Ezt szakítanánk meg vasárnap!

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Hála Istennek ismét arról beszélhetek, hogy csapatunk továbbra is jó formában van. Az a tanulási forma, amit elterveztünk, működik! A srácok megtanulták, hogy a futballban a győzelem a legfontosabb. Racionális játékra tanítjuk őket, ezt igazolta a legutóbbi városi derbink is, amikor az SC Hírös-Éppel játszottunk jó meccset. Egészséges önbizalommal játszottunk. Aki picit is ért a szakmához, tudja, hogy a labdabirtoklás százalékos nagyságrendje nem mindig megegyező az eredménnyel. Erre mi is rendszeresen felhívjuk a figyelmet. Ebből kiindulva készülünk a következő találkozónkra is. A Jánoshalma régóta nem talált legyőzőre, nagyon jó csapatról van szó, amely nem véletlen áll dobogós helyen. Nehézkesen indult be számukra a szezon, de átestek a holtponton. Több tényező fogja befolyásolni a mérkőzést, de a három pontért utazunk.

Jánoshalmi FC – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 14. forduló
2023. november 12., vasárnap, 13:30
Jánoshalma Sporttelep
JV: Rosta Kevin (Csire Róbert, Tóth István)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu