Január 30-án kezdjük a szezont

Három meccset kell pótolni még.

Hamarosan elkezdi a téli felkészülést a megye I-es férfi csapatunk, hiszen a tavaszi szezon a szokásosnál hosszabb lesz az elhalasztott mérkőzések miatt. Amennyiben a vírushelyzet nem borítja fel idén is a megyei bajnokságok lebonyolítását, úgy január 30-tól május 30-ig tart majd a szezon.

A megye I-es bajnokság novemberig nagyjából zökkenőmentesen csordogált, a járványügyi helyzetre és intézkedésekre tekintettel azonban az MLSZ önkéntessé tette a folytatást a megyei csapatok számára. A lehetőséggel sokan éltek is, így a mezőny zömének kettő vagy három mérkőzést kell pótolnia, de a KHTK-nak a Magyar Kupa miatt például négyet. 

Az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága azóta már igyekezett megtalálni a megoldást is, mivel az osztályozók miatt május 30-ig mindenképpen le kell zárni minden megyében az első osztályú küzdelmeket. A tavaszi szezon éppen ezért példátlanul korán fog kezdődni, hiszen január 30-án már az elhalasztott meccsek pótlása indul, hogy a május végi határidő tartható legyen.

Nagy Lajos ötödik helyen telelő együttesének is három fellépése maradt el, ráadásul a helyzetet nehezíti, hogy rögtön az elején fel kell majd venni bizony a ritmust, hiszen a Kalocsa, a KHTK és a Jánoshalma is élcsapatnak számít a mezőnyben. A halasztott mérkőzések időpontja már megvan, a tavaszi sorsolás később válik hivatalossá, de az már biztos, hogy január végén a Kalocsa ellen kezdünk hazai környezetben.

A sportendezvények látogatása kapcsán továbbra sincs változás, minden felnőtt és utánpótlás mérkőzés - felkészülési és bajnoki egyaránt – zártkapus formában rendezhető csak meg jelen szabályozás szerint. 

A „tavaszra” halasztott meccsek:

01.30. (szombat): KLC – Kalocsa, 13:00

02.06. (szombat): KHTK – KLC, 14:00

02.13. (szombat): KLC – Jánoshalma, 14:00

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu