Jó erőkből álló Örkénnyel játszunk szerdán

Kiváló erőfelmérő lesz

Szerdán újabb edzőmérkőzést játszik hazai pályán a Bács-Kiskun vármegyei élvonalban szereplő felnőtt csapatunk. Korábban az Újpest U19 és a Jánoshalma ellen is kiváló meccset vívtunk, melyek jól szolgálták a felkészülésünket. Ezúttal a Pest vármegyei első ligás Örkény lesz az ellenfelünk.

Az Örkényi SE a saját 16 csapatos bajnokságában a 6. helyen áll, 15 mérkőzés alatt 22 pontot szerzett (6 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség). Az örkényiekkel több edzőmérkőzést is játszottunk, legutóbb nyáron idegenben léptünk ellenük pályára. Az igencsak tanulságos összecsapás volt számunkra, mondhatni egy nagyon rossz főpróba, melyet utána remek előadás követett, hiszen Örkényben 9–2-re kikaptunk, hogy aztán pár nappal később idehaza 5–0-ra legyőzzük az FK Szegedet, ezzel történetünk során először továbbjutottunk a Magyar Kupa első fordulójából.

Természetesen most nem szeretnénk nagyarányú vereségbe beleszaladni, de ahogyan nyáron sem, most sem az eredmény lesz az elsődleges, hanem a csapatjáték összecsiszolása. A találkozót hazai pályán játsszuk és nyitott lesz, tehát bárki megtekintheti szerdán 19 órától. 

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Minden edzőmeccsnek megvan a maga célja. A felkészülési időszak felén már túl vagyunk, és már egyre nagyobb szerepet szánunk a taktikának. Az eddigi találkozóinkon nem lehettünk elégedetlenek, ami a csapatjátékunkat illeti, de szeretnénk ebben is fejlődni. Nyáron Örkényben nagy vereséget szenvedtünk el, de az összerántotta a csapatot és az öltözőt, és végül jól jöttünk ki belőle. Egy vereség is hozhat jó periódusokat, de szerdán nem szeretnénk kikapni. Az Örkény remek csapat, jól szerepeltek ősszel, ráadásul igazoltak érett, tapasztalt játékosokat is. Kíváncsi leszek, hogy fiataljaink mire lesznek képesek ellenük.

Kecskeméti LC – Örkényi SE

Felkészülési mérkőzés
2024. február 7., szerda, 19:00
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu