Jön az első bajnoki, Hartán kezdjük a szezont

Nem lesz könnyű a rajt.

A Kecskeméti LC első bajnoki mérkőzésére készül, szombaton 17:00-kor a Harta vendége lesz csapatunk. Nagy Lajos együttese hosszú és tartalmas felkészülés után várja az első erőpróbát.

A mögöttünk hagyott idénynek kurtán és furcsán lett vége, összességében azonban elmondható, hogy megye I-es csapatunk újoncként nem vallott szégyent a bajnokságban, fiatal együttesünk meglepetéseket is képes volt okozni. Nyáron erre az alapra igyekezett építeni a stáb: Patvaros Zsolt, Maczelka Gábor, Gaál Márk, Balázs Emil és Varga Mihály személyében olyan játékosokkal erősödött a keret, akik meghatározó játékosok lehetnek. A filozófiája változatlan felnőtt csapatunknak, most is helyi kötődéssel bíró, többségében fiatal labdarúgók érkeztek a KLC kötelékébe, miközben a már meglévő magot sikerült együtt tartani.

A felkészülési meccseken alapvetően jól szerepelt csapatunk, az „előszezon” a Magyar Kupa megyei selejtezőivel is kiegészült. Kalocsán 1-1-es döntetlent után büntetőkkel jutottunk tovább, majd a második körben a Kecel elleni, hazai 1-0-os vereség jelentette számunkra a végállomást. Ami a tesztmeccseket illeti, a Kunszentmiklóst, a KTE LA U19-et, a Törtelt és a Kunszállást is legyőztük, egyedül Örkényen kaptunk ki.

A Harta ellen lenne miért visszavágnia csapatunknak, hiszen az előzö idényben 5-1-re kaptunk ki idegenben, majd Kecskeméten is nyert 3-2-re riválisunk. Ahogy azt Nagy Lajos a felkészülés során többször is elmondta, céljuk az, hogy jobb helyezést érjenek el ebben az idényben, mint újoncként.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu