Jön az első hazai bajnoki

A Kiskőröst fogadjuk szombaton

Előző hétvégén megkezdte felnőtt férfi labdarúgócsapatunk a 2023/24-es bajnoki szezont. Márton Pál fiai mindent megtettek, ám Soltvadkerten 2–0-s vereséget szenvedtek. Ezt a Kiskőrös ellen lehet korrigálni, szombaton komoly csatára van kilátás. A Kiskőrös velünk ellentétben győzelemmel startolt az új idényben, Amin Ádám góljával 1–0-ra nyert a Kalocsa ellen.

A két csapat a megye I-ben eddig 17 alkalommal találkozott egymással. Ami a mérleget illeti, a KLC hétszer győzött hat döntetlen és három vereség mellett. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy az utolsó győzelmünk a 2017/18-as szezonban volt, azóta hétszer is találkoztunk a kiskőrösiekkel és ebben az időszakban két vereség mellett ötször is be kellett érnünk a pontosztozkodással. Az előző idényben például a hazai 0–0-s döntetlent egy idegenbeli 3–3 követte.

A találkozó szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik a Széktói Stadion műfüves pályáján. A mérkőzésre a belépők 500 forintért vásárolhatóak meg, 14 év alatt és 70 év felett ingyenes a belépés.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője így várja a találkozót:Az első fordulóban nem jött össze az, amit terveztünk, hiszen nem sikerült jól rajtolnunk. Most ezen mindenképpen javítani szeretnénk, és hazai pályán erre minden esélyünk meg is van. A soltvadkerti vereség ellenére jó állapotban van a csapat, a héten nagyon készültünk a szombati meccsre. Nagy csatára számítok a Kiskőrös ellen. Ellenfelünknél a nyáron edzőváltás volt, illetve nyolc új játékost is igazoltak. Ismerve edzőkollégám filozófiáját – amely hasonlít az enyémre – biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz és a kemény ütközetek mellett pörgős, jó játékot láthatnak a szurkolók.

Kecskeméti LC – Kiskőrösi LC

Vármegye I., 2. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
2023. augusztus 19., szombat, 17:30
JV: Moldván István. Asszisztensek: Berendi Tamás Csaba, Drótár Péter.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu