Jön az utolsó hazai bajnokink – hosszú nyeretlenségi száriát szakítanánk meg a Jánoshalma ellen

Utoljára 2018-ban győztünk soron következő ellenfelünk ellen

Szombaton 17 óra 30 perctől a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában felnőtt csapatunk a Jánoshalmával játszik a Széktói Stadionban. Csapatunk a 12. helyen áll, a rosszabb tavaszi kezdés után az elmúlt hetek már jobban alakultak számunkra: legyőztük a Hartát és a városi rivális Hírös-Épet, leikszeltünk Lajosmizsén, míg az Akasztó ellen szoros meccsen maradtunk alul (úgy, hogy kilenc emberrel fejeztük be a találkozót).

A jó forma elmondható az ellenfelünknél is. Komoly rangadókat nyert meg a Jánoshalma az elmúlt hetekben, hiszen legyőzte idegenben a Soltvadkertet, odahaza a Kiskunfélegyházát, és döntetlent játszott a bajnokaspiráns Tiszakécske II. otthonában. Emellett két kötelező győzelmet is behúztak a jánoshalmiak májusban: a Kiskőröst 5-1-re, a Kalocsát 2-1-re múlták felül.

A Jánoshalma jelenleg a 4. helyen áll, 51 pontja van és szeretne a dobogón végezni, azonban mindhárom előtte helyet foglaló csapatnak még kettő meccs van hátra a bajnokságból, míg a Jánoshalma Kecskeméten zárja a szezont.

A két együttes novemberben találkozott egymással utoljára, akkor a Jánoshalma odahaza 4-1-re legyőzött bennünket. A Jánoshalma ellen egyébként eddig 15 mérkőzést játszottunk a vármegyei I-ben. Ebből ötöt megnyertünk, hatot elveszítettünk, míg háromszor döntetlen született. Utolsó győzelmünk 2018-ban volt a bajnokságban – ez a leghosszabb nyeretlenségi száriánk bármely csapat ellen a ligában. Ezt hazai pályán szeretnénk megszakítani szombaton!

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Természetesen jó hangulatban telik a hét számunkra, ugyanis győzelmet arattunk az előző hétvégén. Ahogy a játék képe végül megmutatta, városi rangadót vívtunk a Hírös-Éppel, és ebből pozitívan jöttünk ki előző szombaton. Jót tett a csapatunknak ez a győzelem. Ezt szeretnénk megismételni most is. A Jánoshalma kiváló csapat, a bajnokság élmezőnyében fognak végezni. Kész játékosokból áll az együttes, nem véletlen, hogy kiemelkedően szerepelnek tavasszal. Sajnos nálunk ismét sok a kérdőjel a csapat összeállítását illetően. Ugyan Szabó Szabolcs ragyogóan játszott a legutóbbi bajnokin, nem állhat majd a rendelkezésünkre egészségügyi problémák miatt. Emellett elmondhatom, újabb betegséghullám csapott át a csapaton, így csak szombaton, közvetlenül a mérkőzés előtt látjuk majd, hogy kik tudják vállalni a játékot, hogy fog összeállni a kezdő. Ráadásul sajnos én sem tudok a többiekkel tartani hétvégén, így Horváth Zoltán kollégám fog meccselni. A nehézségek ellenére úgy gondolom, az előző hetek jó formája bizakodásra ad okot, és reménykedünk is a jó eredményben.

Kecskeméti LC – Jánoshalmi FC

Vármegyei I., 29. forduló
2024. május 25., szombat, 17:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Kis Máté (Dobó Attila, Csöngető Endre)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu