Két pontrúgással vitte el a pontokat a Bácsalmás

Kevés lehetőséget hozott a meccs.

A KLC a megye I-es bajnokság 19. fordulójában a Bácsalmást fogadta hazai környezetben. Az inkább küzdelmes, mint látványos mérkőzésen a vendégek jobban éltek lehetőségeikkel.

A mérkőzés úgy indult, ahogy azt várni lehetett, a hatpontosnak nevezhető összecsapáson keresték egymáson a fogást a csapatok, de inkább mi kezdtünk jobban. Bozsik Máté kifejezetten aktív volt, néhány perc elteltével máris ziccerbe került, de sikerült szögletre menteni lövése után. A folytatásban főleg a Varga-Bozsik páros élt, a bal oldal volt így aktívabb, de Bozsik újabb lövése kapu mellé ment. A meccs ezzel együtt inkább kiegyenlített mezőnyharcot hozott, de a 39. percben bizonytalanok voltunk hátul, aminek eredményeként büntetőhöz jutott a Bácsalmás. Taci nem hibázott, a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Szinte azonnal jöhetett volna az egyenlítés is, de Szedmák túl nagy gólt akart lőni ajtó-ablak helyzetben, így nem talált kaput. Fordulás gyorsan jött az újabb hidegzuhany, egy oldalról belőtt szabadrúgás után Lipták eszmélt a leggyorsabban a tömegben, majd a hálóba kotorta a labdát néhány méterről (0-2). A folytatásban a Bácsalmás okosan futballozott, még egy kapufáig is eljutottak, de inkább az bizonyult döntőnek, hogy a hazai lehetőségekből nem született gól. 

KLC – Bácsalmás 0-2 (0-1)

Megye I. 23. forduló

KLC: Berta – S. Juhász, Keresztes, Kőrös, Balázs (Gaál 54.) – Patvaros, Csordás – Szedmák (Mányoki 63.), Szűcs, Varga – Bozsik (Tóth 74.).

PVSE: Tóth – Lipták (Plichta 64.), Zmukic (Szabó 75.), Zsoldos, Körmöci, Szádeczky, Velez (Princz 83.), Figura (Benkő 72.), Taci, Hajrulovic, Bálint (Snyehola 85.)

Gól: Taci (39. – büntető), Lipták (52.)

Nagy Lajos: Úgy érzem, hogy több helyzetet alakítottunk ki az ellenfélnél, viszont ők lőtték a gólokat. Ebben benne voltunk mi is, hiszen „összehoztunk” egy büntetőt, ami viszont szerintem nem volt jogos, a második pedig egyéni hibából született. Rúgott gól nélkül viszont nehéz pontot, pontokat szerezni. Tragédia nem történt, jó és stabil csapattal találkoztunk, ma ennyire voltunk képesek. Jövő héten megpróbálunk javítani.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu