Maximális győzni akarással játszott, ám vereséget szenvedett a KLC

A Soltvadkert odahaza két góllal nyert.

Vasárnap Soltvadkerten lépett pályára a KLC a Megye I. 20. fordulójában. A mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy izgalmas összecsapásra van kilátás, hiszen a hazaiak a 7., míg a kecskemétiek a 9. helyről várták az összecsapást. A találkozót végül a Soltvadket két első félidőben szerzett góllal megnyerte.  

A KLC vezetőedzője, Márton Pál így értékelte a meccset: – Pontért vagy inkább pontokért utaztunk Soltvadkertre. Igaz, nem az álltalunk elképzelt legideálisabb kerettel, de maximálisan bízva a srácokban és a munkában, nagyon pozitívan vártuk a mérkőzést. Ez az érzés a kezdő sípszó elhangzása után azonban gyorsan el is múlt, hiszen a hazaiak nagyon nagy elánnal kezdték a találkozót, folyamatosan intenzív nyomás alatt tartották védelmünket. Sorozatos hibákra kényszerítettek bennünket, főleg a bal oldalunkon voltak gondok. Ebben a szakaszban nem alkalmazkodtunk a mérkőzés ritmusához, és ennek meg is lett az eredménye, 22 perc alatt két gólt is kaptunk. Kétgólos hátránynál kezdtünk éledezni és ekkor már megjelentünk az ellenfél térfelén is, sőt fél óra elteltével már mi irányítottuk a mérkőzést. Ebben a szakaszban már helyzeteket is kialakítottunk, ám sajnos eredménytelenül. A szünetben mentális, taktikai és kettő személyi változtatással módosítottunk a csapaton. Ennek köszönhetően a második félidőben már újra azt a teljesítményt láttuk, amely jellemző az együttesünkre. Fiatalos lendülettel, sok mozgással, maximális győzni akarással játszottunk. Ellenfelünk csak szórványosan tudott kijönni térfeléről, igaz, ekkor mindig veszélyesen. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk a hazaiakat. A játék képe alapján nagy esély volt még arra is, hogy megfordítsuk az eredményt! Az utolsó pillanatig bíztunk és küzdöttünk ezért. Sajnos azonban a kapu előtt mindig hibáztunk, így a mérkőzés lefújása után jogosan növelték hárommal pontjaik számát a hazaiak.

Soltvadkert – Kecskeméti LC 2–0 (2–0)

Megye I., 20. forduló
Soltvadkert Sporttelep
2023. április 16., vasárnap, 17:00

A KLC összeállítása: Kormos – Récsei, Varga, Ludvigh (Tóth A. 53.), Major (Szabó D. 78.), Kurucz (Ónodi 46.), Kőrös, Kovács D. (Balázs 46.), Bessenyei, Terbe, Schneider. Edző: Márton Pál

gólszerzők: Hegedűs Á. (18. – büntetőből), Bashiri Arian (21.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu