Megérdemelt siker a városi derbin

Két góllal győztünk a Műkertvárosban

Csapatunk a Vármegyei I. 28. fordulójában az SC Hírös-Ép otthonában lépett pályára. Egyik csapatnak sem úgy alakult a tavasz, ahogyan azt elképzelte, együttesünk 4, ellenfelünk egy pontot szerzett a téli szünet óta.

A szombati találkozó minőségben viszont nem tükrözte a két fél tabellán elfoglalt helyezését, jó iramú, közönségszórakoztató találkozó volt, amelyből mi jöttünk ki jobban! Major góljával már a 12. percben megszereztük a vezetést, majd volt sanszunk arra, hogy meg is duplázzuk azt. A szünetig viszont nem született több gól, majd a fordulást követően Maczelka tizenegyesből szerzett találatával egyenlítettek a sárga-kékek. A meccs utolsó negyedében viszont már újra a mi akaratunk érvényesült, és ennek két gól lett az eredménye. A 70. minutumban Pintyi – szintén büntetőből –, majd öt perccel később ismét Major volt eredményes, így 3–1-es sikert arattunk.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Ahogyan a beharangozóban mondtam, habár két kecskeméti csapat összecsapása ez, a tabellán elfoglalt helyezés miatt nem lehetett rangadónak hívni. A mérkőzés képét elnézve viszont rangadó lett, mindkét fél nagyon odatette magát. Izgalmas meccs kerekedett ebből ki, amelyet a kívülállók bizonyára élveztek. Ezt a találkozót elnézve sokan meglepetten nézhetik, hogy a két csapat miért a tabella alsó felében foglal helyet. Meggyőződésem, hogy a Hírös-Épnek és nekünk is előrébb lenne a helyünk. Nagy öröm számunkra, hogy ott folytattuk, ahol legutóbb az Akasztó ellen a második félidőben – amikor kettős emberhátrányban futballoztunk, de gólt is lőttünk – abbahagytuk. Ezúttal nemcsak kiváló mentalitással, de szervezetten és okosan játszottak a srácok, és ennek megérdemelt győzelem lett az eredménye. Ez a meccs kiemelkedően sikerült, és a következő két találkozónkat is ilyen minőségben szeretnénk lehozni. Gratulálok a játékosaimnak!  

SC Hírös-Ép – Kecskeméti LC 1–3 (0–1)

Vármegyei I., 28. forduló
2024. május 18., szombat, 17:30
Kecskemét, Műkertvárosi Sportcentrum
JV: Csire Róbert (Korsós Péter, Aradi Csaba)

A KLC összeállítása: Bogdán – Fleig, Katona (Kele 72.), Récsei (Kurucz 84.), Pintyi, Szabó Sz., Major (Ónodi 89.), Selmeci, Bessenyei (Domokos 94.), Terbe, Schneider (Doktor 58.).

Gólszerzők: Maczelka Gábor (47. – büntetőből), ill. Major (12., 75.), Pintyi (70. – büntetőből)

(Fotó: Koppány Károly)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu