Megérdemelten vitte el a pontokat a hibáinkat kihasználó KHTK

Már a szünetre kialakult a végeredmény.

A megye I. 14. fordulójában a Kiskunfélegyházi HTK-t fogadta a Kecskeméti LC férfi felnőtt csapata a Széktói Stadion 2-es műfüves pályáján. A vendégek már az első félidőben kényelmes előnyt szereztek, amit aztán a lefújás pillanatáig megérdemelten őriztek meg.

A félegyháziak gyorsan magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, komoly labdabirtoklási fölényt harcoltak ki, ami helyenként lehetőségeket is hozott. A 14. percben Szabó tekert fölé jó helyről egy szabadrúgást, majd három minutummal később Oroszi került helyzetbe, de Berta másodjára megfogta lövését. Bár a játék képe alapján benne volt a vendég gól a levegőben, a 28. percben mégis teljesen ártalmatlan szituációból szerezték meg a vezetést, Horváth távoli lövését ugyanis alaposan elnézte Berta, így az a hálóban kötött ki (0-1). A KLC ritkán tudott eljutni a félegyházi kapuig, akkor is kevés veszélyt jelentett rá csapatunk, egyedül Csordás átlövését jegyezhettük fel, de ezt Oroszi kibokszolta. A 39. percben tovább növelte előnyét Némedi Norbert együttese, egy jobbról érkező beadásra teljesen szabadon robbant be Szabó, majd védhetetlenül a léc alá fejelt (0-2).

Fordulás után rögtön Bozsik lőtt 20 méterről, de ez elkerülte a kaput, majd a másik oldalon Oroszi játszotta tisztára magát, de balos lökete Berta zsákmánya lett. A 66. percben megint felcsillant a remény a szépítésre, de Kőrös a kapu mellé pörgetett egy szöglet után. A második félidőben kicsit úgy tűnt, a KHTK megelégedett előnyével, s bár a mieink ugyan próbálkoztak, a félegyházi védelem szinte hiba nélkül, nagyon szervezetten tette a dolgát - helyenként lehetőségeket is kidolgozva -  így megérdemelten vitték el a három pontot.

A KLC legközelebb február 13-án (szombaton) 14:00-kor a Jánoshalmával találkozik, ismét hazai környezetben.

KLC – KHTK 0-2 (0-2)

Megye I. 14. forduló

KLC: Berta – S. Juhász, Módra (Keresztes 46.), Kőrös, Csordás (Mányoki 61.) – Balázs, Patvaros, Szűcs – Gaál (Kovács 73.), Bozsik (Szedmák 61.), Varga (Tóth 81.)

KHTK: Oroszi – Horváth, Urbán, Magony, Oroszi (Nagy D. 73.), Nagy V., Szabó D. (Kurgyis 77.), Huszka, Kulcsár, Bálint (Makai 84.), Palásti (Ábel 18., Makány 53.)

Gól: Horváth (27.), Szabó (38.)

Nagy Lajos: Ellenfelünk kettőt lőtt kapura tulajdonképpen az első félidőben, ezzel el is döntötték a mérkőzést, mindkét gól óriási potya volt sajnos részünkről. Ettől féltem sajnos, hogy hátul hibázni fogunk, ez „be is jött”. Jó csapattal találkoztunk, szinte biztos vagyok benne, hogy a dobogón fog végezni a Félegyháza. A támadójátékunkkal nem voltam ma elégedett, mert kevés helyzetet dolgoztunk ki, ennél több kell jövő héten.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu