Megfogyatkozva is magabiztos győzelmet arattunk idegenben

Megint az Újpest U19 ellen játszottunk

Szombat délben a fővárosban, az Újpest U19 ellen lépett pályára felnőtt csapatunk felkészülési mérkőzésen. A két gárda január utolsó napján Kecskeméten is összecsapott egymással, akkor a remek első félórás teljesítményüket megkoronázva a lila-fehérek 4–0-ra nyertek. Azon a találkozón az eredménnyel nem, de a mutatott játékkal elégedettek lehettünk, négy kapufát is lőttünk.

Ezúttal lehetőség nyílt a visszavágón arra, hogy ne csak a lécet találjuk el az újpestiek ellen, hanem gólokat is szerezzünk, és ez így is lett. A találkozó egyébként azért jöhetett létre, mert mindkét együttes edzőpartner nélkül maradt a hétvégére (a mieink eredetileg vasárnap a Monorral játszottak volna).

Ezt a felkészülési meccset mi kezdtük úgy, mint a januárit az Újpest U19, gyors gólokkal nyitottunk, 30 perc után már 3-0-ra vezettünk. Végül 5–2-re győztünk Véber György tanítványai ellen, annak ellenére, hogy váratlan megbetegedések miatt csak 13 játékosunk állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Csapatunk most is bizonyított, így bizakodhatunk a jó szezonkezdésben, amely egyre közelebb van. Két hét múlva, február 24-én hazai pályán már a Soltvadkerttel játszunk bajnokit, de előtte szerdán a Kiskunfélegyháza ellen – szintén idehaza – jön a főpróba.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Ennek a meccsnek furcsa körülmények között vágtunk neki. Egyrészt előzetesen nem számíthattunk arra, hogy ismét az Újpest U19 ellen játszhatunk, mert ez nem egy előre lekötött találkozó volt. Miután mindkét együttes ellenfél nélkül maradt, a szerencsés egybeesést kihasználva jöhetett az első edzőmérkőzésünk visszavágója. Az utazás nem indult jól, reggelre több emberünk is kidőlt a sorból betegség miatt, így csak 13 játékossal érkeztünk meg a fővárosba. Ez felborította az előzetes céljainkat, új tervet kellett kidolgoznunk. Ennek szellemében léptünk pályára, nagy bizonyítási vággyal. Ezúttal mi kezdtük el úgy a mérkőzést, mint a kecskeméti találkozót az Újpest U19. Jó ritmusban, lendületesen futballoztunk és már 30 perc után hárommal vezettünk. Habár ellenfelünket 3-4 NB III-ból visszajátsszó játékos is segítette, mi mégis végig nyugodtan, fiatalságunk ellenére felnőttesen kezeltük az összecsapást. Egyre nagyobb rutinnal játszunk, jó úton haladunk! Elégedett vagyok a látottakkal, a játékosaim hozzáállásával és teljesítményével!

Újpest U19 – Kecskeméti LC 2–5

Felkészülési mérkőzés, Budapest
2024. február 10., szombat, 12:00

A KLC összeállítása: Halasi – Schneider, Márki, Katona, Kele, Pintyi, Fleig, Ludvigh, Selmeci, Bessenyei, Szabó Sz. Csere: Ónodi, Domokos.

Gólszerzőink: Szabó Szabolcs, Bessenyei Rajmond, Fleig Áron, Pintyi Roland (2).

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu