Megszorongattuk a tavalyi bajnokot, de vereséggel búcsúztunk hazai közönségünktől

Rangadóhoz méltó meccsen a Félegyháza 2–1-re győzött

A forduló előtt nyolcadik helyen álló csapatunk a hetedikkel csapott össze a 15. fordulóban. Az őszi szezon utolsó hazai találkozóján nem esett gól az első félidőben, majd a szünet után hamar hátrányba kerültünk. A bekapott gól hatására nem estünk össze, támadásban maradtunk és a 67. percben egy jogosan megítélt büntetőt Varga Mihály váltott gólra. A 79. minutumban azonban a korábban a kecskeméti utánpótlásban éveket lehúzó Oroszi Dániel betalált, és bár a végjátékban voltak helyzeteink, nagy nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, a Kiskunfélegyháza meg tudta tartani előnyét és 2–1-re győzött.  

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A múlt heti mérkőzés után úgy készültünk, hogy a jánoshalmi meccset elfelejtve a három pontért lépünk pályára. Annak ellenére is, hogy tudtuk, hogy a Kiskunfélegyháza a tavalyi idény tavaszi szezonjában a tőlünk elszenvedett vereségéért szeretne revansot venni. Előzetes információink alapján felkészültünk arra, hogy ellenfelünk komolyan készült erre a meccsre, és ennek nagyon örülünk, hiszen a fiatal társaságunkkal elértük, hogy egy nagycsapat komolyan vesz minket. Ehhez méltó módon taktikus, harcos találkozó volt. A mérkőzést több periódusra lehet bontani, hol a mi stratégiánk és akaratunk érvényesült, hol a Félegyházáé. Sajnos megint a szünet után követtünk el olyan hibát, amelyből gólt kaptunk, hátrányba kerültünk. Ezt követően az összecsapás nagy részében mi irányítottunk, egyenlíteni is tudtunk, ám a végén – amikor újra egygólos hátrányban voltunk – beszorítottuk ellenfelünket a kapuja elé, de sajnos másodjára már nem tudtunk egalizálni. A Kiskunfélegyháza megmutatta, hogy miért ünnepelhetett tavaly bajnoki címet. Voltak hektikus eredményeik az elmúlt időszakban, de most szimpatikusan játszottak és gratulálok nekik a sikerhez! Sajnos vereséggel búcsúztunk hazai közönségünktől, de két hét múlva a Tiszakécske II. elleni elmaradt meccsünkön szeretnénk jó eredménnyel téli szünetre vonulni.  

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyháza 1–2 (0–0)

Vármegyei I., 15. forduló
2023. november 18., szombat, 13:00
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Stefánovits Gábor István (Kósik László, Bege Tamás)  

A KLC összeállítása: Halasi – Récsei (Kurucz 84.), Pintyi, Fekete (Varga M. 61.), Major (Ónodi 85.), Selmeci, Katona, Kele, Márki, Bessenyei, Terbe (Szabó Sz. 61.).

Gólszerzők: Varga Mihály (67. – büntetőből), ill. Kurgyis Kevin (54.), Oroszi Dániel (79.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu