Megye I.: Nem tudtuk meglepni a KHTK-t

Vereséggel zártuk az őszt. 

A bajnokság utolsó fordulójában a címvédő KHTK-t fogadtuk a Széktói műfüves pályáján. Bár a lehetőségeink megvoltak, a rutinosabb vendégek érvényesítették a papírformát.

A mérkőzés eleje tapogatózó játékot hozott. Az első lövésre tíz percet kellett várni, amikor Bozsik próbálkozott, ám kisodródott helyzetből megeresztett löketét Oroszi hárította. A 18. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Kiskunfélegyháza, egy szögletet nem sikerült tisztáznunk, majd Tóth István a léc érintésével a kapuba fejelt (0-1). Ezután ismét Bozsik kísérletezett lövéssel, majd a 34. percben Tóth Kornél kapott remek kiugratást, de a vendégek kapusa mindkétszer magabiztosan védett. A félidő utolsó perceiben a félegyháziak birtokolták jobbára a labdát, Tököli révén lesgólig is eljutottak, de az eredmény már nem változott a szünetig.

A második játékrészből öt minutum telt el, amikor Makai találta magát a kapuval szemben, óriási ziccerét azonban a Meggyes bravúrral hárította. Az 59. percben már tehetetlen volt kapusunk, Ábel cselezgetett a szélen, beadását Valkai fejelte be öt méterről (0-2). Kezdett feszültebbé válni a légkör a pályán, több szópárbaj is kialakult. Negyedórával a vége előtt vitatható körülmények között nem kaptunk tizenegyest, az ellentámadásból aztán eldöntötte a meccset a KHTK. Tököli kapott nagyszerű indítást, majd önzetlen módon Antmant hozta kihagyhatatlan helyzetbe, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania (0-3). A 81. percben szépítettünk, Szedmák szabadrúgását ütötte a vissza a tömegbe Oroszi, a játékszer végül a szemfüles Majorról került a hálóba (1-3). A hosszabbításban még lőtt egy kapufát a KHTK, de az eredmény már nem változott, így vereséggel mehetünk a téli pihenőre.

Nagy Lajos vezetőedző (KLC): - Mint az ősz folyamán sokszor, ismét a KLC volt a szimpatikus vesztes. Tudtuk, hogy ilyesmi szerepkör jut nekünk idén, mert először játszunk ebben a bajnokságban. A mai játékunkkal nem volt probléma, sok helyzetet dolgoztunk ki. A játékvezetővel nem szeretnék újra foglalkozni, de úgy érzem, hogy sokszor az ellenfél javára tévedett. A fiatal játékosaim mindent megtettek a siker érdekében, mezőnyben felvették a versenyt a rutinos kiskunfélegyházi játékosokkal. Az utolsó húsz percben, ha jobban sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, akkor akár döntetlenre is hozhattuk volna az összecsapást.

Kecskeméti LC - Kiskunfélegyházi HTK 1-3 (0-1)

Megye I. 15. forduló

KLC: Meggyes – Csordás (Módra 87.), Sutus-Juhász, Stein (Major 63.), Tóth K. (Szedmák 74.), Szűcs, Bogár, Zsoldos, Kőrös, Bozsik (Pálnok 87.), Péntek (Rákóczi 63.). Edző: Nagy Lajos

KHTK: Oroszi - Koncz, Valkai, Tököli, Nagy V., Nagy D. (Antman 37.), Ábel (Horváth B. 75.), Huszka, Tóth I., Makai (Makány (65.), Palásti (Szabó A. 65.). Játékosedző: Koncz Zsolt.

Gólszerzők: Major (81.), illetve Tóth I. (18.), Valkai (59.), Antman (78.)

Forrás: kesport.hu/Vizi Zalán

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu