Megye I.: Vereség Kerekegyházán

Vezettünk, de kikaptunk. 

Kerekegyházára látogatott a KLC a megyei I. osztály 14. fordulójában. Az indulatokkal teli mérkőzés első gólját a kecskemétiek szerezték, ám a hazaiak megfordították a meccset és otthon tarották a három pontot (3-1).  

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, az első percekben mindkét oldalon kialakultak nagy helyzetek. Előbb Szász szabadrúgása okozott nagy veszélyt a kecskeméti kapu előtt, majd az ellentámadás során Szűcs bepasszát Péntek vágta fölé. Átvette az irányítást a Kerek, helyzeteikből azonban nem született gól, amit megbosszult a KLC. Szűcs felé érkezett nagy ívelés, a Kecskemét középpályása jól vette át a labdát és szépen tette el a kapus mellett, 0-1. Hat perccel később egyenlítettek a vendéglátók, szorongatott helyzetben Gavula kapott labdát a kapu előterében, majd elesett és a partjelző intésére büntetőt kaptak a hazaiak, amit Sallai értékesített, 1-1. 

A második játékrész első nagyobb helyzete a kerekegyháziak nevéhez fűződött, Gavula nagyszerű kapáslövését Meggyes védte. A 70. percben megfordította az összecsapást a Kerekegyháza, Bashiri Arian indult meg a szélen, nagyszerűen tolta meg a labdát és óriási bombája a kapuban kötött ki, 2-1. Küzdelmes csata folyt a pályán, az utolsó negyedóra hírös városi fölényt hozott. A KLC mindent megtett az egyenlítésért, és a cserejátékos, Tóth előtt adódott is lehetőség, ám ziccerét a kapusba lőtte. Az utolsó sanszát is elpuskázta a vendégsereg, mikor Kőrös egy jól érkező szabadrúgást fejelt fölé. A 90. percben aztán lezárt minden kérdést a Kerekegyháza; kihasználva, hogy kitámadtak a kecskemétiek, egy labdaszerzésből Kovács szerzett okos gólt. A vége 3-1. 

Nagy Lajos vezetőedző (KLC): – Nagyon jó mérkőzést tudhatunk magunk mögött, abszolút nem játszottunk alárendelt szerepet. Ismét a rossz helyzetkihasználásunk okozta a vereségünket, hiszen négy óriási ziccert is kihagytunk. Ezzel szemben az ellenfelünk jól gazdálkodott a lehetőségeivel, kihasználta a hibáinkat. Úgy érzem, a játékvezető maximálisan belenyúlt a mérkőzés végkimenetelébe, hiszen megítélésem szerint jogtalan tizenegyest ítélt a Kerekegyházának, valamint nekünk nem adott meg egy egyértelmű büntetőt.

Csordás Csaba játékosedző (Kerekegyháza): – Sok játékosnak presztízsmérkőzés volt, és páran megilletődve játszottak. A pálya talaja is befolyásolta a játékot. Lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, de szerintem megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Meglátásom szerint jogos tizenegyest kaptunk. Volt pár százszázalékos ziccere a Kecskemétnek, amik nekünk is megvoltak, de nem volt olyan befolyásoló tényező, mely szerint ne érdemeltük volna meg a győzelmet.

Kerekegyházi SE – Kecskeméti LC 3 – 1 (1 – 1)

Megye I. 14. forduló

Kerekegyháza: Házi – Farkas, Treibert, Kis R. (Kovács 88.), Malik (Sörös 58.), Gavula (Sahin-Tóth 66.), Bashiri, Kemenczés, Gáspár, Szász, Sallai. 

KLC: Meggyes – Csordás, Sutus-Juhász, Stein, Szűcs, Bogár, Zsoldos, Kőrös, Bozsik (Tóth 72.), Péntek (Szedmák 60.), Major (Rákóczi 87.)

Gólszerzők: Sallai (34. – tizenegyesből), Bashiri (70.), Kovács (90.), illetve Szűcs (28.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu