Megyei Kupa: Megvan a KLC következő ellenfele

Az ötödik fordulóban Uszódra látogat a KLC

Kisorsolták a Megyei Kupa következő fordulóját. A szerdán a városi rivális SC Hírös-Ép csapatát felülmúló Kecskeméti LC ellenfele az Uszód KSE lesz. A másik Apostag KSE–Harta SE mérkőzést rendeznek. A kupában még hat csapat van talpon, ám a sorsoláson szerencsés Baja és Kecel erőnyerőként automatikusan továbbjutott.

Amennyiben tehát a KLC győz Uszódon, vagy a Bajával, vagy a Kecellel találkozhat a vármegyei kupaelődöntőben. A továbbjutás azért is lehet kulcskérdés a kecskemétiek számára, hiszen a hat csapatból öt – a sorsolásnak köszönhetően a Kecel és a Baja már biztosan – ott lesz jövőre a Magyar Kupa országos főtábláján.

Az ötödik fordulóban sorra kerülő két mérkőzés vesztese nem jut be a Megyei Kupa elődöntőjébe, azonban egymás ellen még játszhatnak azért, hogy ötödik csapatként kiharcolják a főtáblára jutást.

A KLC ellenfele, az Uszód elképesztő sorozatban van a kupában, hiszen Megye III-as csapatként már az első körben érdekelt volt, és a Szakmár ellen büntetőpárbaj után jutott tovább. Ezután a Bátya, majd a Katymár ellen is 3–0-ra nyertek az uszódiak, akik az előző körben a Megye I. egyik legjobbját, a második helyezett Jánoshalmát ütötték ki 2–2 után szintén tizenegyesekkel.

A KLC előbb a Ballószög ellen győzött 4–2-re, majd Solton és az SC Hírös-Ép ellen is 1–0-ra diadalmaskodva jutott el az ötödik körig. A hírös városi alakulat edzője, Márton Pál elmondta, fő célja, hogy a fiatalabbaknak is játéklehetőséget biztosítson. Így például a szerdai kupameccsen debütált a felnőttek között Fleig Áron.

Az Uszód–KLC kupameccsre május 3-án kerül sor 17 órakor.  

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu