Négy kapufa itt, négy gól ott – hasznos meccset játszottunk újpesti ellenfelünkkel

Játékban és küzdeni akarásban is felvettük a versenyt a lilákkal

Szerdán felkészülési mérkőzést játszott hazai pályán a vármegyei élvonalban szereplő felnőtt csapatunk. Márton Pál és Horváth Zoltán együttese a téli alapozás felénél jár, így a játékosok kőkemény hetek után találkozhattak a kiemelt bajnokságban játsszó Újpest U19-cel.

A találkozón több fiatal játékosunk is lehetőséget kapott, tudniillik a felkészülésünk során több U17-es és U19-es labdarúgó is a nagyokkal készül. A mérkőzés – melyen Halasi Péter kapusunk betegség miatt nem léphetett pályára – nem indult jól számunkra, az újpestiek hamar háromgólos vezetésre tettek szert. Ezután felvettük a meccs ritmusát, remek támadásokat vezettünk végig, de csak kapufát sikerült rúgni – abból is négyet. Az összecsapást végül Véber György csapata 4–0-ra megnyerte.

Következő edzőmeccsünkre idehaza február 3-án, szombaton 11 órától kerül sor a Jánoshalma ellen.

Márton Pál vezetőedző értékelése: – Mindkét csapat azt nyújtotta, amire számítani lehetett a felkészülés ezen szakaszában. Nyolchetes munka közepén járunk, míg ellenfelünk valamivel frissebb volt, és ez meg is látszódott a mérkőzés elején. Az újpestiek letámadtak minket, zavarba hozták a védelmünket, ennek eredménye három gól lett. Ezután számunkra új meccs kezdődött, de onnantól a találkozó képét már pozitívan tudom értékelni. Sajnos mi nem gólokat, hanem kapufákat lőttünk. Három százszázalékos ziccert hagytunk ki. Az eredményt illetően természetesen nem vagyunk elégedettek, de a játékunkat elnézve kimondhatom, jó úton járunk! Ellenfelünk is elismerően nyilatkozott rólunk, fiataljaink teljesítménye az újpestiek érdeklődését is felkeltette! Örömteli, hogy két 16 éves játékost is be tudtunk dobni a mélyvízbe, és Doktor Ádám, illetve Czumbil Mihály is jó teljesítményt nyújtott! A következő edzőmeccseken több fiatal is lehetőséget fog kapni.

Kecskeméti LC – Újpest U19 0–4

Felkészülési mérkőzés
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
2024. január 31., szerda, 18:30

A KLC összeállítása: Kormos – Bessenyei, Fekete, Fleig, Kele, Márki, Pintyi, Selmeci, Szabó Sz., Terbe. Csere: Zsikla, Kurucz, Ónodi, Schneider, Szabó D., Czumbil, Doktor.  

   

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu