Nem bírtuk el a hiányzókat, simán nyert a Kiskőrös

Zsinórban 10. meccsét nyerte meg ellenfelünk.

Megye I-es férfi csapatunk a még hibátlan Kiskőröst fogadta a Széktói műfüves pályáján. A papírformát ezúttal nem sikerült borítani, a vendégek esélyeshez méltóan gyűjtötték be a pontokat Kecskeméten.

Nagy Lajosnak nem volt könnyű dolga, hiszen eleve több játékost is nélkülöznie kellett, majd alig kezdődött el a meccs, a vezérnek számító Patvaros is a combjához kapott, így rögtön le kellett cserélni. A tapogatózó játék után az első helyzet a vendégeké volt, a 11. percben Salami fejelhetett, de Berta bravúrral védett. A 20. percben már ő is tehetetlen volt, egy felívelés után Simon maradt teljesen üresen a tizenhatoson belül, ziccerét gólra is váltotta (0-1). A folytatásban sem változott a játék képe, inkább a Kiskőrös bizonyult kezdeményezőnek, a 30. percben Salami akár növelhette volna is az előnyt, de hiába maradt csak Bertával szemben, nagyon lazán akarta mellette elbelsőzni a labdát, amit a fiatal kapus olvasott. A 36. percben már nem hibázott a nigériai csatár, Filus szöglete után Nagy fejelte le a labdát, a korábbi kecskeméti gólvágó erre tökéletesen robbant be az ötösön (0-2). A félidő végére tovább nyílt az olló, egy laposan középre lőtt labdát Berta pont Nagy elé paskolt ki, aki aztán a kapuba is vágta a kipattanót (0-3).

Fordulás után gyors gólváltást láttunk, előbb egy hosszan felívelt labdát Dunai lőtt a rövidbe akrobatikus mozdulattal (0-4), majd rögtön a középkezdés után Tóth iramodott meg a jobb oldalon, laposan átlőtte a hosszúra a labdát, ahol Bozsik érkezett jó ütemben (1-4). Akár tovább is zárkózhattunk volna, de Bozsik éles szögből leadott löketét hárította Ámann, ezt követően aztán a Kiskőrös lezárta a meccset, a 61. percben egy rossz visszapassz Salamit hozta ziccerbe, aki Bertát is elfektetve volt eredményes (1-5). A végeredmény a 85. percben alakult ki, amikor a csereként beálló Tóth Zoltán kapus pontos indításával Salami lódulhatott meg, majd kettő az egyes szituációban rendkívül önzetlenül egy másik cseréhez, Tóth Ákoshoz passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia (1-6).

KLC – Kiskőrös 1-6 (0-3)

Megye I., 11. forduló

KLC: Berta – Csordás, Balázs, S. Juhász, Varga, Patvaros (Tóth K. 12.), Szűcs, Keresztes (Kovács D. 69.), Kőrös, Bozsik (Maczelka 75.), Gaál.

Kiskőrös: Ámann (Tóth Z. 75.) – Hajnal, Filus (Breznyán 77.), Pintyi, Dunai (Tóth Á. 69.), Simon (Györgye 75.), Salami, Nagy (Amin 69.), Mihály, Mokrickij, Vajda.

Gól: Bozsik (50.) ill. Simon (20.), Salami (37., 61.), Nagy (39.), Dunai (49.), Tóth Á. (85.)

Nagy Lajos (KLC): Tudtuk, hogy jó csapat ez a Kiskőrös, és ez ma is bebizonyosodott. Az nagyon bosszantó, hogy több olyan szituációból is gólt kaptunk, amire edzésen készültünk. Sajnos sok volt a hiányzónk, őket nem sikerült minőségben pótolni.

Csapatunk legközelebb november 8-án (vasárnap) 13:30-kor az Akasztó vendége lesz.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu