Nem bírtunk dobogós ellenfelünkkel

A Tiszakécske II. nyerte a vasárnapi találkozót

A Bács-Kiskun vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Tiszakécske második számú csapatát láttuk vendégül. A találkozó előtt tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk. Részben azért, mert a kécskei csapat remek formában van, október óta nem kaptak ki (decemberben bennünket is legyőztek), és a tavaszi idényt is két győzelemmel kezdték. Emellett a betegséghullám továbbra is akadályozta csapatunk felkészülését, a hétközi egyik edzésünket el is kellett halasztanunk.

Mindez sajnos a vasárnapi bajnokin meglátszott, a Tiszakécske hamar előnybe került egy kérdéses szituáció után, majd a szünet előtt a védelmi megingásainkat kihasználva a félidőben már hárommal vezetett. A mieink becsülettel próbálkoztak, de ezúttal sem jött össze a gólszerzés, a végeredmény 4–0 lett a vendégek javára. A Tiszakécske ezzel fellépett a tabellán a második helyre, míg csapatunk a 12.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A gondjaink ellenére úgy készültünk mentálisan, hogy felvesszük a versenyt a Tiszakécske II-vel, amely kiváló csapat. Mindent megpróbáltak a srácok, a tervünk viszont már a meccs elején megsemmisülni látszott. Érzésünk szerint egy jogtalan gólt kaptunk, és visszanézve a szituációt láttuk, hogy valóban leshelyzet előzte meg a találatot. Ez benne van a fociban, viszont a bekapott gól megtörte a lelkesedésünket. Nemsokkal később viszont kijöttünk a gödörből, több lehetőségünk is volt, de a támadóharmadban rendre rossz döntéseket hoztunk. Ráadásul a szünet előtt két buta gólt kaptunk, melyek egyéni hibákból születtek. Az öltözőben rendeztük a sorokat, cseréltünk is és új lendülettel mentünk neki a második játérkészben, ahol nagy örömünkre újabb fiatal játékos debütálhatott. A második felvonás más képet mutatott, labdabirtoklás és helyzetteremtés szempontjából uraltuk ezt a periódust. A gólt viszont megint a kécskeiek szerezték. Jelenlegi állapotunkban egy ilyen jó formában lévő és ilyen kiváló képességű játékosokból álló csapat ellen nincs sok esélyünk. Tisztában vagyunk, hogy mi okozza az eredményteleségünket, és a folytatásban minden erőnkkel azon leszünk, hogy gyarapítsuk pontjaink számát!   

Kecskeméti LC – Tiszakécske II. 0–4 (0–3)

Vármegyei I., 18. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
2024. március 10., vasárnap, 14:30
JV: Vörös Gábor (Tóth Csaba, Nagy Norbert)

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig (Kurucz 60.), Balázs, Pintyi, Szabó Sz. (Doktor 74.), Major, Selmeci (Czumbil 46.), Katona, Márki, Bessenyei (Ónodi 80.), Schneider (Récsei 46.).

Gólszerzők: Lovas (8.), Tóth (36.), Szabó D. (41.), Káli (54.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu