Nem jutott be a Megyei Kupa döntőjébe a KLC

Az országos főtáblára jutást már korábban bebiztosította Márton Pál együttese

Szerdán a Megyei Kupa 6. fordulójában Kecelen lépett pályára a KLC. Azzal, hogy az elődöntőig meneteltek, jövőre biztosan a Magyar Kupa országos főtábláján indulhatnak a kecskemétiek. Az egyik cél tehát már elérve, jöhetett a fináléba jutásért vívott párharc.

A Kecel ellen eddig jól ment a KLC-nek, hiszen a bajnokságban oda-vissza nyert, ám a kupa mindig más. A szerdai meccs rendkívül izgalmasan alakult, végül tizenegyesek döntöttek és az orosz rulettből a hazaiak jöttek ki jobban, így a hírös városiak nem jutottak be a döntőbe.

Márton Pál vezetőedző értékelése: A legutóbbi kupamérkőzés utáni beszámolóban említettem, hogy „evés közben jön meg az étvágy”, tehát már nem csak a fiatalok tapasztalat szerzésének fő céljával, hanem a kupa döntőbe jutás igényével utaztunk Kecelre. A sors úgy hozta, hogy az islokai, munkahelyi elfoglaltságok, valamint sérülések miatt még a szokásosnál is rutintalanabb csapattal utaztunk a mérkőzésre, miközben ellenfelünknek a teljes keret rendelkezésére állt. Ez nagymértékben meghatározta a mérkőzés taktikánkat, stratégiánkat, elsősorban a türelmes építkezésre, a térben megnyíló lehetőségek egyéni játékkal való kihasználására törekedtünk, egyúttal a védekezésünk stabilitása is fő szempont volt. Ellenfelünk is nagyon óvatosan futballozott az első félidőben, vigyázva nehogy gólt kapjon! A fentiek jegyében telt el az első félidő, amelyben egy kicsit azért mi többször tudtunk bemenni az ellenfelünk védő harmadába, bár veszélyes gólhelyzetet nem tudtunk kidolgozni, a hazaiak is egyszer tudtak gólveszélyt teremteni a kapunk előtt. A második játékrészben felpörögtek az események, a keceliek megpróbálták eldönteni az mérkőzést, egyre erősebb nyomást gyakoroltak ránk, miközben mi próbáltuk az elképzelt stratégiánkat tartani. Sajnos a cseréink közül sem mindenki hozta azt a teljesítményt, amit a becserélésükkor reméltünk. Mindezek azt eredményezték, hogy a hazaiak ki tudtak alakítani három négy nagy gólszerzési lehetőséget is, sőt, egyszer még a kapufa is velünk volt! A nyomásuk viszont mégis eredményhez vezetett, és egy rossz helyezkedésünket kihasználva megszerezték a vezetést. A hátrányunk hatására az egész játékunkat átszerveztük, cseréltünk, és kockáztatva, mindent egy lapra téve helyeztük nyomás alá ellenfelünket, aminek a 93. percben megjött az eredmény, hiszen Szabó Dominik élete első felnőtt gólját szerezve kiegyenlítettünk! Ezek után jöttek a tizenegyesek, amely mindig, minden csapat számára lutri, sajnos most a szerencse nem velünk volt és a hazaiak 4–3-ra megnyerték ezt a párviadalt. Összeségében igazságos eredmény született, hiszen a hazaiak a mérkőzés folyamán több gólhelyzetet dolgoztak ki, azonban a mi játékosainkat is dicséret illeti, hiszen tudtak taktikusan is játszani, illetve amikor kellett, mindent beleadva az utolsó percig küzdöttek.

Kecel FC – Kecskeméti LC 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel 4–3

Megyei Kupa, 6. forduló, elődöntő
Kecel Sporttelep
2023. május 17., 17:00

A KLC összeállítása: Kormos – Huszka (Tóth A. 89.), Varga, Patvaros, Ludvigh, Selmeci, Kurucz (Szabó D. 76.), Kele, Kovács D. (Domokos 64.), Terbe, Schneider.

Gólszerzők: Gavula-Recte-Mikula (72.), ill. Szabó D. (93.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu