Nem született gól Kunbaján

Egymás után harmadik döntetlenjét játszotta a KLC felnőtt csapata

Utolsó előtti idegenbeli mérkőzését a hetedik helyen álló Kunbaja otthonában játszotta le szombaton a KLC a Megye I. 24. fordulójában. A két csapat novemberi mérkőzésén a KLC hazai pályán 2–1-re nyert. Ezúttal azonban a kunbajaiak várták talán jobb formában a találkozót, hiszen az előző három meccsükön tíz gólt szereztek. A kalocsai 4–4-es döntetlen után a Tiszakécske II. ellen 3–1-re, Jánoshalmán 3–2-re diadalmaskodtak. A kecskemétiek ugyanakkor április elején nyertek utoljára, azóta három vereség és két döntetlen volt a mérlegük.

A szombati találkozón mindkét gárda előtt akadt helyzet, de a meccset eldönteni egyik fél sem tudta. A 90 perc alatt nem született gól, így egymás után harmadik alkalommal játszott ikszet a KLC. Márton Pál együttese a Jánoshalma, a Kiskőrös és a Kalocsa elleni mérkőzések után már negyedszerre játszott 0–0-s döntetlent.

Márton Pál vezetőedző értékelése: Az előzetes információink alapján tudtuk, hogy egy szervezett, fizikailag jó szintet képviselő, jó formában lévő csapattal találkozunk. A mérkőzés maga ezt igazolta is. A stratégiánk szerint már az első félidőben átadtuk a területet a hazaiaknak, stabilan, minden rést levédekezve álltuk a rohamaikat! Eközben vártuk, hogy megnyíljanak a területek a védelmükben, és ezekbe belépve végig tudjuk vinni a kontra támadásainkat. Az első játékrészben a vendéglátóink csak két gólhelyzetet tudtak kidolgozni. A kontratámadásaink alkalmával mi viszont két veszélyes helyzet is kialakítottunk. Ahogy telt az idő és fiatal játékosaink ráéreztek, hogy milyen stílusban is kell futballozni ellenfelünk ellen, úgy tudtuk egyre jobb minőségben megvalósítani a stratégiánkat! A második felvonásban a kunbajaiak már egyre idegesebben, türelmetlenebbül játszottak, egy igazi gólszerzési lehetőség kivételével nem tudtak helyzetet kialakítani! Kellemes meglepetésre a sok kemény párharc és intenzív, dinamikus futómennyiség ellenére is a mérkőzés utolsó szakaszában mi kerültünk állóképességi fölénybe! Ebben az időszakban több lendületes támadást tudtak végigvinni a játékosaink, amelyekből sajnos nem tudtunk gólra váltani egyet sem! Összeségében a döntetlen igazságos eredmény, azonban a 19,5 év átlag életkorú csapatunk teljesítménye nagyon is biztató képet festett!

Kunbajai SE – Kecskeméti LC 0–0 (0–0)

Megye I., 24. forduló
Kunbaja Sporttelep
2023. május 13., szombat, 17:00

A KLC összeállítása: Kormos – Balázs, Récsei (Kovács D. 90.), Selmeci, Kele, Kőrös, Fleig, Ónodi, Bessenyei (Szabó V. 78.), Terbe, Schneider. Vezetőedző: Márton Pál.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu