Nem tudtunk ponttal távozni Soltvadkertről

A hazaiak áprilisban és most is 2–0-ra győztek ellenünk

Nagy reményekkel kezdte meg a 2023/24-es bajnoki idényt a vármegyei élvonalban felnőtt férfi csapatunk, hiszen kemény felkészülési időszakon és egy sikeresen megvívott kupacstán van túl.

Az első fordulóban az ellenfelünk a Soltvadkert volt, amely ellen az örökmérleget tekintve pozitív az eredménylistánk, azonban legutóbb, az előző idény 20. fordulójában odahaza jó játékkal 2–0-ra legyőztek bennünket. Márton Pál, a KLC vezetőedzője a találkozó előtt elmondta, elégedett a játékosai hozzáállásával és az akkori vereség miatt plusz motivációval utaznak Vadkertre.

A találkozó az eredmény tekintetében azonban kísértetiesen hasonlóan alakult, mint legutóbb. Áprilisban a házigazda a 18. és a 21. percben talált be és úgy győzött 2–0-ra, míg most vasárnap Hauk Martin a 11. percben szerezte meg a vezetést, majd Farkas Béla a 21. percben megduplázta azt. Bár a KLC becsületesen küzdött, mindent megtett a szépítésért, de a szerencse ezen a napon nem volt velünk, így végül kikaptunk.

Márton Pál vezetőedző értékelése: – Ahogy arról előzetesen is szó volt, a három pontért utaztunk Soltvadkertre. Szerettük volna kiküszöbölni azt, hogy tavasszal a legrosszabb teljesítményünket épp azon a pályán produkáltuk, de úgy néz ki, a vadkertiek a mumusaink. Ugyanolyan rossz első félidőt hoztunk le, mint áprilisban. Ez érthetetlen számunkra, de az okokat vizsgáljuk és rá fogunk jönni a megoldásra. Az ellenfél tíz perc alatt eldöntötte a meccset. Súlyos egyéni hibák után kaptuk a két gólt, ezeket is át kell majd beszélnünk. A gyors gólok megviselték a játékosainkat. A szünetben rendeztük a sorainkat, és a második félidőben nagy intenzitással játszottunk. A mezőnyfölényünk viszont nem eredményezett gólt, így sajnos el kellett fogadnunk, hogy vereséggel rajtoltunk. Alig várjuk már a szombati, Kiskőrös elleni hazai mérkőzést, hogy javítani tudjunk!

Soltvadkerti TE Soltút – Kecskeméti LC 2–0 (2–0)

Vármegyei I., 1. forduló
2023. augusztus 13., vasárnap, 17:30
Soltvadkert Sporttelep
Vezette: Allaga Iván. Asszisztensek: Stefánovits Gábor István, Pataki Győző

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig, Kele (Selmeci 46.), Pintyi, Varga M. (Major 46.), Szabó Sz. (Récsei 46.), Ludvigh (Fekete 46.), Kovács D. (Kurucz 53.), Márki, Bessenyei, Terbe.

Gólszerzők: Hauk (11.), Farkas (21.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu