Nem tudtunk rászámolni a Kalocsára, döntetlen a nyitányon

Értékes egy pont, de lehetett volna három is.  

Összességében értékes pontot szerzett megye I-es csapatunk a tavaszi nyitányon a Kalocsa ellen, a mérkőzés tükrében azonban könnyen bravúr győzelemmel is kezdhettük volna az évet.

Nagyon jól kezdett Nagy Lajos csapata a második helyen álló KFC ellen, hiszen Szűcs kiugratása után Bozsik már a 8. percben bevette a vendég kaput (1-0). Gyorsan kétgólos előny is lehetett volna ebből, de percekkel később Gaál nem találta el a kaput 16 méterről, így maradt az 1-0. Szünetig ugyan kiegyenlítetten csordogált a meccs, mégis hatalmas esélyt kapott csapatunk a 40. percben, amikor Nasz vállmagasságban rúgta meg a mellett elhúzni igyekvő Gaált, aminek nem is lehetett más a vége, mint egy kiállítás.

A második félidőnek türelmes játékkal ment neki a KLC, hiszen a vendégeknek kellett jönnie az egyenlítésért. A türelemjáték végén először Varga került helyzetbe az 54. percben, de éles szögből leadott lövését védte a kapus, három perccel később azonban intő jelként egy kalocsai helyzet is kialakult, Berta azonban a helyén volt. A találkozót több alkalommal is eldönthettük volna ezt követően, Gaál azonban fölé lőtte ziccerét, Szedmák szabadrúgása pedig a lécen csattant. Az utolsó negyedórára magához tért a Kalocsa, Mátyás kétszer is veszélyes lövéssel jelentkezett, a második a bal felsőben kötött ki a 78. percben (1-1). Bár akadt még lehetőség a végén a győztes gól megszerzésére, ez elmaradt, így be kellett érni a döntetlennel.

KLC – Kalocsai FC 1-1 (1-0)

Megye I. 13. forduló

KLC: Berta – S. Juhász, Módra, Kőrös, Csordás – Balázs (Szedmák 63.), Patvaros, Szűcs (Mányoki 90.), Varga – Gaál (Keresztes 84.), Bozsik.

KFC: Varga – Rideg, Knap, Matos (Lakatos-Lengyel 33.), Dostyicza, Sümegi (Török 46.), Farkas, Nasz, Tóth, Nébl (Mátyás 71.), Rábóczki (Follárdt 58.)

Gól: Bozsik (8.) ill. Mátyás (78.)

Kiállítva: Nasz (40.)

Nagy Lajos: Az eredménnyel annyira nem vagyok megelégedve, viszont a mutatott csapatjátékkal nagyon. Amennyiben ilyen játékot tudunk mutatni a jövőben, akkor szép tavaszunk lehet. Nagyjából 80 percig uraltuk a játékot, birtokoltuk a labdát, sok helyzetünk volt, sajnos 1-0-nál nem tudtunk lőni még egy gólt. Biztos vagyok benne, hogyha ez sikerül, akkor megvan a győzelem. Jó csapat a Kalocsa, ennek ellenére úgy érzem, két pontot odaadtunk az ellenfélnek.

A KLC legközelebb február 6-án (szombaton) 14:00-kor a KHTK vendége lesz. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu