Nyolcadik a hetedik ellen – az év utolsó hazai mérkőzése vár felnőtt csapatunkra

Ellenfelünk szombaton a Kiskunfélegyháza lesz

A Vármegyei I. 15. fordulójában kerül sor erre a derbire. Nyugodtan lehet ezt a kifejezést használni erre a találkozóra, hiszen a két csapat közel hasonló teljesítményt nyújtott eddig a szezonban. A mieink 12 meccs után 5 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel, 18 megszerzett ponttal a 8. helyen állnak. Egy hellyel előz meg bennünket a Félegyháza, amely ugyanúgy 5 győzelemmel áll 4 döntetlen és 3 vereség mellett.

Bár a szezon összegészét nézve hasonló mutatókkal állnak a csapatok, de az elmúlt időszakot egyértelműen másképp élték meg. Amíg a mieink október kezdete óta 5 meccset vívtak meg veretlenül és ezt a kiváló szériát csak az előző, Jánoshalma elleni 4–1-es vereségünk szakította meg, addig a Kiskunfélegyháza pont ebben a periódusban keveredett hullámvölgybe. Még szeptember 30-án Kecskeméten 1–0-ra legyőzték a Hírös-Épet, azonban ezután egy hónap alatt összeszedték az összes vereségüket: kikaptak a Jánoshalmától, a Soltvadkerttől és a Tiszakécske II-től is. Ráadásul utóbbi két vereségük 5–0-s és 7–1-es súlyos vereség volt. Az egykori KTE-s legenda, Némedi Norbert együttese az előző körben a Kalocsával játszott 1–1-es döntetlent.

A két csapat eddig a vármegyei első osztályban 17 meccset vívott meg egymással. Ebből 10-szer a Kiskunfélegyháza győzött, 6-szor mi nyertük és csupán egyszer született döntetlen egy 2020-as kecskeméti 0–0 során. Az előző szezonban idehaza 2–1-re nyertünk, idegenben 3–0-ra kikaptunk. Bízunk benne, hogy a hazai pálya előnye most is a mi javunkat szolgálja majd.

A találkozó november 18-án, szombaton 13 órakor kezdődik. Ez lesz a mieink utolsó hazai mérkőzése az évben.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A jánoshalmi mérkőzésen egy nagyszerű veretlenségi sorozatunk szakadt meg. Akkor a második félidőben dekoncentráltság miatt tudott fölénk kerekedni az ellenfél, de tanultunk a hibánkból. A célunk az, hogy ismét egy jó sorozatot kezdjünk el kiépíteni. Az biztos, hogy következő ellenfelünk nagyon hektikus eredményeket produkál, de tény, hogy a kiskunfélegyházaiak eddigi mérkőzései nem teljesen tükrözik a valós játékerejüket. Kíváncsian várjuk, hogy melyik arcukat mutatják szombaton, az viszont egyértelmű, hogy nagyon tiszteljük a Kiskunfélegyházát, kiváló csapatról van szó. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot és szépen búcsúzzunk hazai pályán az őszi szezontól.

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyháza

Vármegyei I., 15. forduló
2023. november 18., szombat, 13:00
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Stefánovits Gábor István (Kósik László, Bege Tamás)   

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu