Pintyi gólja döntött, győztünk Hartán

Középpályásunk az 58. percben talált be

A Vármegyei bajnokság 10. fordulójában Hartán léptünk pályára. Habár a két csapat örökmérlegét tekintve a mieink számára kedvezőbb az összevetés, de az előző szezonban mindkét mérkőzést a Harta nyerte meg, tehát a visszavágás reményében készülhettünk a szombati meccsre.

A találkozót jól indítottuk, volt pár helyzetünk, de támadásban voltak pontatlanságaink. Ellenben hátul stabilan álltunk a lábunkon, és nem engedtünk ziccert a Hartának. Mindkét csapatnak volt jobb és kevésbé jobb szakasza a meccsen, és egy számunkra dominánsabb periódusban, az 58. percben Pintyi góljával vezetést szereztünk. A végjátékban is kitartóan védekeztünk, és végül kapott gól nélkül lehoztuk az összecsapást. Ez újabb győzelmet és három pontot ért. Csapatunk nyolc meccs után már 13 pontot szerzett és jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán.   

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Hullámzó mérkőzés volt. Hol a mi akaratunk érvényesült és mi játszottunk jobban, hol az ellenfél dominált. Jól kezdtük a találkozót, az első félidő nagy részében uraltuk a játékot, majd a fordulást követően a vezetést is megszereztük. A gólunk után a Harta mindent megtett az egyenlítésért, de a mieink a szívüket-lelküket kitették a pályára és óriásit küzdve kitartottak. Ha a játékunk minőségét nézzük, van bennem hiányérzet, de nagyon örülünk a győzelemnek, ez a legfontosabb. Fontos megjegyezni, hogy már most annyi pontunk van, mint amennyit az előző bajnokság tavaszi idényében összesen szereztünk, pedig a bajnokság őszi szezonjából még van hétra jó pár meccs. Látszik, hogy működik a szakmai elképzelésünk, a filozófiánk, miszerint a fiatalokat beépítve lépésről lépésre építkezünk, folyamatosan együtt fejlődünk.  

Harta SE – Kecskeméti LC 0–1 (0–0)

Vármegyei I., 10. forduló
2023. október 14., szombat, 15:00
Harta Sporttelep
JV: Allaga Iván (asszisztensek: Papp Roland, Harsányi Martin)

A KLC összeállítása: Halasi – Balázs, Récsei (Kurucz 75.), Pintyi, Varga M., Major (Kele 46.), Selmeci (Szabó D. 78.), Katona, Márki, Bessenyei (Szabó Sz. 59.), Terbe.

Gólszerző: Pintyi Roland (58.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu