Rangidősként fontos szerep hárul új igazolásunkra, Márki Bencére – Interjú

Márki Bencét nyáron szerződtette a KLC, és máris megkapta a csapatkapitányi karszalagot

A nyáron több játékost is igazolt férfi felnőtt csapatunk. Az érkezők között ott van az a Márki Bence, aki 29 évével jelenleg a csapat legrutinosabb játékosa. Az Akasztóról szerződtetett középhátvéd 2013 és 2015 között már erősítette a KLC-t, de megfordult Cegléden, Kecelen, futsalozott is, valamint játszott két és fél szezont csapatunk idénybeli első bajnoki ellenfelénél, a soltvadkertieknél is.

Még az FK 1899 Szeged-SZEOL elleni kupamérkőzés előtt, az egyik edzésen a csapat játékosai titkos szavazáson döntötték el, hogy ki legyen a csapatkapitány. A csk-szalag végül Márki Bencéé lett. Interjú vele:

Miért döntöttél amellett, hogy nyáron Akasztóról a Kecskeméti LC-hez igazolsz?

Főként Márton Pál vezetőedző személye miatt választottam a KLC-t. Vele korábban már Cegléden is dolgoztam együtt. Emellett fontos szempont volt, hogy kecskeméti vagyok, mondhatni most hazatértem.

Új érkezőként mennyire vagy elégedett a KLC keretével?

A csapatban rengeteg fiatal játékos van. Bár velem együtt érkeztek idősebbek is, de az átlagéletkor 20 év körül fog mozogni. Az edzések alapján elmondhatom, pozitív csalódás ért engem. Mindenki kőkeményen edzett az elmúlt hetekben, kiváló az iram és emellett a hangulat is. Ezzel nem is lesz probléma, szerintem jó csapat vagyunk!

Milyen célokkal várjátok az új szezont?

Mindenképpen szeretnénk az élmezőnyben végezni! Az együttes célja az 5-10. hely megszerzése, de ha a vérmesebb álmokról beszélünk és a Fortuna is úgy akarja, akár a dobogó is elérhető lehet. Mindent meg fogunk tenni minden meccsen, és meglátjuk, mi sül ki ebből. Nehéz megjósolni az erőviszonyokat, ugyanis sok játékos igazolt más csapatba. Én arra számítok, hogy a fiatalos lendületünk előrevisz majd minket, és oda tudunk érni legalább a középmezőny elejére.

Csapatkapitányként a pályán és azon kívül is fontos szereped lesz, gondolom.

Így van, fontos egyéni célom, hogy jó példát mutassak a fiatalabb játékosoknak. Nagyon sok kreatív, ügyes csapattársam van, akik remélem, sokra viszik majd! Bár szerettem volna csatárt játszani, de Pali bá’ nem engedte, úgyhogy maradok középhátvéd. A viccet félretéve, karakán embernek tartom magam. Mindig szoktam szólni a társaimnak, ha valami nem tetszik, most csapatkapitányként ez feladatom is lesz. Eddig egyedül az örkényi edzőmérkőzés volt olyan, ami után azért rendet kellett tenni az öltözőben. Az a találkozó ugyanis nem sikerült jól, de az azt követő napokban nagyszerűen rendeztük a sorokat, és ez meglátszott a Szeged elleni kupagyőzelem során is. Mindenki tudja a feladatát, és csak az lebeg a szemünk előtt, hogy sikeres szezont produkáljunk.  

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu