Szomszédvári derbi vár ránk a Vármegyei I-ben

A Lajosmizsét fogadjuk szombaton

Felnőtt csapatunk október 21-én, 14 óra 30 perctől a Lajosmizsei VLC ellen lép pályára a Széktói Stadion műfüves pályáján. A két csapat az előzetes sejtések alapján nagyon izgalmas és jó meccset fog játszani egymással, hiszen mindkét alakulat számára jól indult a bajnokság.

A mieink jelenleg a 8. helyen állnak, miután 8 meccs alatt 13 pontot szereztek – annyit, amennyit a tavaszi szezonban összesen, és a mostani, őszi idényből még hátravan jó pár találkozó. Ráadásul a legtöbb csapathoz képest a kupakötelezettségeink miatt két meccsel kevesebbet játszottunk, és bár az a két találkozó nem lesz egyszerű, de tény, hogy a vesztett pontok tekintetében csapatunk dobogós! Márton Pál tanítványai előző hazai összecsapásukon a Kecelt verték meg 4–1-re, míg az előző körben Hartán gyűjtötték be a három pontot, miután küzdelmes találkozót nyertek meg Pintyi góljával 1–0-ra.

A mizsei gárda tíz találkozójából ötször győzött két döntetlen és három vereség mellett, és az így begyűjtött 17 ponttal a harmadik helyről várja a szombati rangadót. Ellenfelünk legutóbb a Kalocsát győzte le, ám előtte fájó vereséget szenvedett az utolsó előtti helyezett Tiszakécske II ellen.

Ami a két csapat közös múltját illeti, eddig 12-szer találkoztunk a Lajosmizsével, ennek a felét megnyertük, kétszer kikaptunk és négyszer döntetlen született. Az előző szezonban idegenben 4–0-ra diadalmaskodtunk, idehaza viszont 2–1-re kikaptunk.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Az előző fordulóban küzdelmes meccsen arattunk fontos győzelmet a Harta otthonában. Az, hogy ilyen találkozón tudtunk három ponttal gazdagodni, nagyon jó hatással volt a társaságra és már mindenki várja a Lajosmizse elleni mérkőzést. Ellenfelünk előrébb tart, mint mi. A csapatépítés terén más filozófiát alkalmaznak, hiszen inkább a tapasztaltabb játékosokra számítanak, ellenben mi leginkább a fiatalokra támaszkodunk. Hízelgő számunkra, hogy ezt a meccset nevezhetem rangadónak. Kíváncsian várom, hogy milyen minőséget tudunk majd képviselni szombaton és milyen eredményt érünk el. Szükségünk lesz a szurkolóink biztatására is, reméljük, minél többen kilátogatnak majd a meccsre!

Kecskeméti LC – Lajosmizsei VLC

Vármegyei I., 11. forduló
2023. október 21., szombat, 14:30
Széktói Stadion, műfüves
JV: Kócsó Tibor Zsolt (Bartucz Tamás, Tihanyi Gábor)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu