Történelmi meccsre készül a KLC

Csapatunk a MOL Magyar Kupa második fordulójában lesz érdekelt vasárnap

A Kecskeméti LC a MOL MK első körében komoly dolgot vitt véghez, hiszen először a klub történetében továbbjutott a második körbe. Ehhez a szintén a vármegyei élvonalban szereplő FK 1899 Szegedet kellett legyőzni, ráadásul az a siker meglehetősen magabiztos volt (5–0-ra győztünk).

A második fordulóban az ellenfél az NB III. Dél-keleti csoportjában jelenleg ötödik helyen álló Körösladány lesz. A Békés vármegyei alakulat a lehetséges ellenfelek közül az egyik legkomolyabb játékerőt képviselő gárda volt, ilyen szempontból a sorsolás nem kedvezett számunkra. Másrészről viszont elmondható, hogy nagyon jó mérce lesz futballistáink számára ez a mérkőzés, hiszen egy magasabban jegyzett ellenfél ellen mutathatják meg tudásukat.

A Körösladány egyébként eddig kiváló szezont fut, az NB III-ban már négy fordulót is lejátszottak és két győzelem mellett egy döntetlent és egy vereséget számlál (a Szolnokot 3–1-re, a Ceglédet 7–2-re győzte le, a Vasas II-vel 1–1-et játszott, míg a Hódmezővásárhelytől odahaza 2–0-ra kikapott). A körösladányiak a MOL Magyar Kupa első fordulójában a Tiszasziget otthonában diadalmaskodtak 3–0-ra.  

A KLC számára klubtörténeti meccs lesz a vasárnapi, hiszen korábban még sosem találkoztunk NB-s ellenféllel.

A mérkőzés augusztus 27-én 16 óra 30 perckor kezdődik a Széktói Stadion műfüves pályáján, a belépők 500 forintért vásárolhatóak meg, 14 év alatt és 70 év felett ingyenes a belépés.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: – Nagyon várjuk már a vasárnapi kupameccset. A KLC először fog magasabb osztályban szereplő csapat ellen pályára lépni. A továbbjutás egy mérkőzésen fog eldőlni, így – bár egyértelműen ellenfelünk az esélyesebb – mindent megteszünk a sikerért. A lehetőségeinkhez mérten alaposan feltérképeztük a Körösladány játékát, nagyon tiszteljük ellenfelünket, kiváló játékosok alkotják az együttest. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel megyünk majd ki a pályára, küzdeni fogunk és a célunk, hogy kihozzuk a maximumot ebből a csatából. Mindemellett fontos szempont, hogy fiatal játékosainknak ez egy tökéletes alkalom lesz, hogy tovább fejlődjenek egy rangos ellenfél ellen.

Kecskeméti LC – Körösladányi MSK

MOL Magyar Kupa, 2. forduló
2023. augusztus 27., vasárnap, 16:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
JV: Juhász Dávid (Ifj. Imrő János, Frank Viktor László)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu