Továbbjutás! – Ott lesz a 2023/24-es Magyar Kupa országos főtábláján a KLC

Márton Pál csapata Uszódon győzött

Szerdán 17 órakor került sor az Uszód–Kecskeméti LC mérkőzésre a Megyei Kupában. A találkozónak komoly tétje volt, hiszen a győztes egyrészt a kupa elődöntőjébe jut, másrészt biztosítja országos főtáblás szereplését a következő szezon Magyar Kupa kiírásában.

Bár az Uszód Megye III-as csapat, tehát a két együttes között két osztály is van, mégsem számíthatott könnyű összecsapásra a KLC. Az uszódiak ugyanis az előző körben a Megye I-ben remeklő, második helyen álló, hat bajnoki óta veretlen Jánoshalmát búcsúztatták 2–2-es rendes játékidő után büntetőkkel. Előtte viszont volt némi szerencséje is az Uszódnak, ugyanis sem a Bátya, sem a Katymár nem állt ki ellene, így mindkétszer 3–0-val jutott tovább, míg az első fordulóban – szintén 2–2-es rendes játékidő után tizenegyesekkel – a Szakmárt ejtették ki a kupában.

A KLC szeptemberben Ballószögön győzött 4–2-re, majd április elején a Soltot, később a városi rivális SGC Hírös-Épet verték idegenben egyaránt 1–0-ra. Ahogyan Márton Pál vezetőedző minden továbbjutás után elmondta, fontos céljuk a kupában, hogy minél több fiatalnak, ezelőtt kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosnak szolgáltassanak játékperceket. Ez Uszódon sem volt másképp.

A találkozó első félidőjében nem született gól, bár a KLC próbálkozott, de a házigazda masszívan védekezett. A jég a második játékrész elején tört meg, az 53. percben büntetőt kapott a hírös városi alakulat és Varga Mihály értékesítette azt. A mindent eldöntő találat négy perccel a rendes játékidő előtt jött, Selmeci Márk 86. perces találatával a KLC 2–0-ra diadalmaskodott.

A KLC ezzel a győzelmével ott lesz a Megyei Kupa elődöntőjében, ahol Kecelen lép pályára május 17-én, szerdán 17 órakor.  

Márton Pál vezetőedző értékelése: - A hétközi kupamérkőzésen is elsődleges célunk volt, hogy további fiataloknak adjunk esélyt a bemutatkozásra, a tapasztalatszerzésre, ezzel is elősegítve, hogy csapatunk egyre ütőképesebb legyen minden fronton! Tettük ezt annak ellenére is, hogy előzetes információnk volt, hogy ellenfelünk jól és egységesen játszik, ráadásul a kupában képesek voltak bravúrt  is elérni! Természetesen az „evés közben jön meg az étvágy” miatt mindenképp a győzelem a tovább jutás volt a célunk! A mérkőzésre egy kisebb, de jól karban tartott, viszont eső miatt csúszós pályán került sor, ez természetesen a hazaiaknak kedvezett. Ennek ellenére csapatunk már a találkozó elején kezébe vette az irányítást, uraltuk a játékot, próbáltuk az elő lévő gyors, technikás fiatalokat a szélekről megjátszani, ezzel sok gondot is okoztunk az Uszódnak, de hiába alakítottunk ki helyzeteket, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Védőink viszont stabilan megakadályozták az uszódiak próbálkozásait, ami elsősorban a kontra játékra épült! Folyamatosan ott voltunk ellenfelünk térfelén, azonban nem tudtuk az első félidőben gólra váltani előnyünket. A második játékrészben a hazaiak kezdtek jobban kinyílni, valamint egy kicsit fáradni, ami végül is azt eredményezte, hogy fölényünket sikerült gólra váltanunk! Az uszódiak a lehetőségeik szerint minden megtettek az gólszerzésért, kialakítottak két veszélyes helyzetet, illetve szabadrúgásokkal próbálták meg a gólszerzést, azonban mindezeket hárítani tudtuk. Közeledve a meccs végéhez, egyre több tér nyílt számunkra, több lendületes támadást vezettünk, s győzelmünk végül a 16 éves Selmeci révén - aki pályafutása első felnőtt gólját szerezte - lett bebiztosítva! A mérkőzés megnyerésének és a főtáblára jutásnak természetes nagyon örülünk, kicsit gyógyír is ez számunkra, valamint egy olyan csapat ellen értük el, amely végsőkig küzdött, és kemény férfias küzdelemre késztetett bennünket! Mindenképpen szeretném megemlíteni ellenfelünk kapusát, Bodó Gábort, aki olyan sérülést okozott Patvarosnak, ami miatt le kellett őt cserélni. A hálóőr példaértékű, sportszerű megnyilvánulást tett, hiszen nem csak személyesen, de még az est folyamán az interneten is elnézését kért, jókívánságát fejezte ki játékosunknak!   

Uszód KSE – Kecskeméti LC 0–2 (0–0)

Megyei Kupa, 5. forduló
Uszód Sporttelep
2023. május 3., szerda, 17:00

A KLC összeállítása: Kormos – Ónodi, Balázs, Varga (Ludvigh 85.), Patvaros (Kurucz 37.), Selmeci (Tóth A. 93.), Kőrös, Fleig (Banó 90.), Kovács D., Terbe, Schneider.

Gólszerzők: Varga Mihály (53. – tizenegyesből), Selmeci Márk (86.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu