Városi riválisunkhoz látogatunk szombaton

A Műkertvárosban lépünk pályára

A Vármegyei I. 28. fordulójában összecsap a két kecskeméti gárda, csapatunk az SC Hírös-Ép otthonába látogat. Egyik csapat sem fut jó tavaszt, mi a 13., ellenfelünk a 14. helyen áll a tabellán, ráadásul a két csapat összesen egy győzelmet számlál tél óta – a mieink le tudták győzni pár hete a Hartát, míg a Hírös-Ép október vége óta nem könyvelt el három pontot egy meccsen sem.

Bár győzelmek nem, de szép eredmények születtek mindkét oldalon az elmúlt hetekben, a mieink például a Lajosmizse otthonában jó játékkal 2-2-es döntetlent értek el, majd legutóbb az Akasztó ellen kettős emberhátrányban is tisztesen helytálltak, gólt is rúgtak kilenc emberrel. A Hírös-Épnek tavasszal a legjobb eredménye a Kiskunfélegyháza otthonában szerzett egy pont egy gólnélküli döntetlennek köszönhetően.

A két együttes novemberben szórakoztató meccset játszott egymással, akkor 2-2-es döntetlen született a mi pályánkon. Ezúttal a Műkertvárosba látogatunk, ahol reményeink szerint sok szurkoló előtt mérkőzünk meg városi riválisunkkal. Az összecsapást szombaton 17 óra 30 perckor rendezik.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Az előző, Akasztó elleni mérkőzésen szerettük volna folytatni azt a jó sorozatunkat, amelyet a Harta legyőzésével és a lajosmizsei döntetlenünkkel elkezdtünk. Ez több tényező miatt végül nem sikerült, viszont azt látni kell, hogy a második félidőben még kettős emberhátrányban is kiemelkedő mentalitással dolgoztak a játékosaink. Lehetetlen helyzetből is megpróbáltak visszajönni, és bár 3-1-re kikaptunk, de erre lehet építeni! Elviekben rangadónak is hívhatnánk a ránk váró városi csatát, azonban a rangadó magában foglalja a minőséget is, és sajnos sem mi, sem a Hírös-Ép nem büszkélkedhet a tavaszi eredménysorával. A találkozó háromesélyes lesz. Remélem, hogy jövőre ez a két együttes valóban rangadót fog majd egymás ellen játszani, hiszen ez azt jelentheti, hogy a rossz eredményeket magunk mögött hagyjuk, és mindkét fél a tabella első feléhez fog majd tartozni.

SC Hírös-Ép – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 28. forduló
2024. május 18., szombat, 17:30
Kecskemét, Műkertvárosi Sportcentrum
JV: Csire Róbert (Korsós Péter, Aradi Csaba)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu