Vereséggel kezdett a felnőtt csapat

Elvitte a pontokat a Tiszakécske.

Elindult a tavaszi szezon a megye I-es bajnokságban, ahol a Tiszakécske II. volt Márton Pálék ellenfele. A nyitányon a vendégek nyertek.

Kecskeméti LC–Tiszakécskei LC II. 0–2 (0–2)

Kecskemét. Vezette: Stefánovits (Rácz, Szabó)

KLC: Kormos – Terbe, Huszka, Kurucz, Tóth A. (Major 63.), Varga (Zábrádi 77.), Patvaros, Ludvigh (Fekete M. 63.), Kőrös, Bessenyei (Kele 88.), Kovács D. (Ónodi 84.). Vezetőedző: Márton Pál.

TLC II.: Cseh – Benkó, Horváth A., Szólát (István 52.), Oberna (Ondó 84.), Klemenc, Káli (Tóth M. 76.), Tóth K. (Jelenfi 88.), Farkas, Hoffmann, Winkler. Technikai vezető: Bagi Gábor.

Gól: Oberna (13.), Káli (39.)

Márton Pál: – A mérkőzéssel kezdetét vette egy új folyamat, amelynek egyik legfontosabb célja, hogy biztosítsuk az általunk nevelt fiatalok integrálását a felnőtt futballba. A kezdő tizenegy is ezt az elvet tükrözte, hiszen hárman is lehetőséget kaptak a tapasztalatszerzésre. A mérkőzést fiatalos lendülettel kezdtük, több nagy lehetőség is adódott, de gólt nem tudtunk szerezni. Az első védelmi hibánkat viszont ellenfelünk rögtön kihasználta, igy megérdemelten jutott előnyhöz. A védekező feladatainkat jól betartottuk a félidő hajrájáig, viszont a támadásinkat rutinosan semlegesítették. Az első félidő végén újra jött a nagy egyéni hiba, amit könnyedén gólra váltott a Tiszakécske, lényegében eldöntve a meccset. A második félidőben növeltük a tempót, több lendületes támadást vezettünk, amiket nem tudtunk gólra váltani, így ellenfelünk megérdemelten vitte el a három pontot. A mérkőzés jól mutatta, hogy nem elég a fiatalos hév, a fiatalos dinamika, meg kell szerezni hozzá a rutint. Az is látszik ugyanakkor, hogyha ez meglesz, akkor egyre jobb lesz a csapat.  

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu (fotó: baon.hu)