15 meccsen gólt sem kapott, dobogón zárt a leány U16 – évértékelő

Balla Gábor vezetőedző beszámolója

Az U16-os leány csapatunk a regionális bajnokság Dél-Keleti csoportjában dobogón végzett, hiszen 3. lett. Csapatunk csupán rosszabb gólkülönbsége miatt nem végzett még előkelőbb helyen, hiszen a Szolnokkal együtt 51 ponttal zárt, de a Tisza-Partiak lettek a másodikok, míg az Astra-Üllő az aranyérmes. A mieink 22 bajnokiból 16-ot megnyertek 3 döntetlen és 3 vereség mellett – ez megsüvegelendő teljesítmény!

Balla Gábor vezetőedző értékelése: – Ha a szezon kezdete előtt azt mondták volna, hogy harmadikak leszünk, nem hittem volna el. Sok új játékost kellet beépíteni a csapatba, ami sikerült is. Az őszt 10 győzelemmel és 2 vereséggel zártuk. Sajnos a tavasz nem sikerült ennyire jól, 6 győzelem mellett a 3 döntetlen és 1 vereség már nem fért bele, így visszacsúsztunk a harmadik helyre. Az idei nyitómérkőzésünk csupán a fájó, utána viszont több bravúros győzelmet is sikerült aratnunk. Összességében elégedett vagyok a helyezésünkkel, nem várt nagy sikert értünk el! Védekezésünk nagyon jól működött – az egyik legjobban a ligában –, hiszen mindössze 12 gólt kaptunk 22 mérkőzésen, 15 meccset kapott gól nélkül hoztunk le! Amiben viszont fejlődnünk kell, az a helyzetkihasználás! Nagyon sok gólhelyzetet hagytunk ki, ami megbosszulta magát, mert rosszabb gólarányunknak köszönhetően csúsztunk le a dobogó második fokáról.

Az U16-os leány csapatunk kerete:

Ágoston Kitti, Balogh Anikó, Bohó Anna, Döme Nóra, Farkas Fanni, Horváth Katalin, Illés Mónika, Jambrik Nóra, Jeney Johanna, Kiss Virág, Kovács Réka, Müller Míra, Sárdi Nikoletta, Sebők Viktória, Szaszkó Riana, Szűcs Vivien, Tajti Liliána

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu