50 százalékos mérleggel zárták az U10-es lányok a hétvégi tornát

Két döntetlen, egy győzelem, egy vereség

Eredményeink:

KLC – St. Mihály FC 2–4
KLC – Gyulai Amazonok 4–3
KLC – DBFUTBALL Bordány SK 1–1
KLC – Szentesi Kinizsi 1–1

Szutor Sándor vezetőedző értékelése: – Nem volt könnyű dolguk a kislányoknak a mai napon! Ez alkalommal ugyanis elmaradt a csapatok név szerinti igazoltatása. Talán ennek is köszönhető, hogy szinte minden ellenfelünknél találkoztunk feltűnően erős fizikummal és a 10 éves lányoknál szokatlan lövőerővel rendelkező játékossal. De a mi lányainkat nem kell félteni! Hiába alacsonyabbak és akár 2-3 évvel fiatalabbak, bátran felveszik a küzdelmet. Nagyon örültem, hogy két teljes sorral tudtunk kiállni a tornára. Így mindenkinek azonos játék- és pihenőidő jutott. A sorokat minden mérkőzésre másként állítottam fel és a posztokat is (a kapust is beleértve) folyamatosan cseréltem, hiszen nagyon fontos, hogy ebben a korban minél több tapasztalatot gyűjtsenek a gyerekek arról, milyen a pálya más-más részein játszani.

A mérkőzésekről:

Az első találkozón a csoport legerősebb csapata, a St. Mihály FC-vel találkoztunk. Velük eddig szinte mindig fordulatos meccset játszottunk. Így volt ez most is! A 15 perces játékidő első felében kétgólos előnyre tettünk szert, de amikor teljes sorcsere után a fiatalabb játékosaink léptek pályára, a szegediek kihasználták fizikai fölényüket és négy góllal megfordították az összecsapást. (2–4)

A második fordulóban a hazaiakkal mértük össze erőnket. A két, hasonló tudású csapat nagyon élvezetes, gólgazdag játékkal szórakoztatta a közönséget. A találatok felváltva születtek, de a mi negyedik gólunkra már nem tudtak az Amazonok válaszolni. (4–3)

Következett az a Bordány, akiket eddig korábban több góllal tudtunk legyőzni. Most viszont az ellenfél megváltozott kerettel érkezett. Az „új” játékosok pedig alaposan megnehezítették a dolgunkat. Nem tudtuk azt a játékot játszani ellenük, ami korábban többször győzelmet eredményezett. Amikor a hátvédjeink hosszú, a védők mögé berúgott átadásaira gyors támadóink lecsaptak, és többnyire gól is született a hasonló akciókból. Most azonban az ellenfél magasabb lányai rendre lefülelték ezeket az indításokat, így ezúttal be kellett érnünk a döntetlennel. (1–1)

Az utolsó találkozón a Szentes várt ránk. Velük eddig is szoros összecsapásokat vívtunk. Ennek a meccsnek is 1–1 lett a vége, de ezt most kimondottan jó eredménynek éreztem. Bár minden összecsapáson a játékidő felénél az összes mezőnyjátékost lecseréltem, de ekkora már látszott a lányokon a fáradtság. Ez érthető is, hiszen a négy meccset pihenő nélkül kellett lejátszanunk. A szentesiek között ráadásul volt egy játékos, aki nagyon jól cselezett és roppant keményen védekezett is. Ebben a korosztályban pedig egyetlen gyerek is el tudja dönteni a találkozókat. Pályán is tartotta őt végig az edzője! Azt gondolom, igazságos döntetlen született!

Csapattagok: Dániel Petra, Dömötör Zora, Fekete Zsófi, Polyák Édua, Skernyók Alíz, Stix Laura, Szivák Ilona, Szőke Karolina, Varga Zsófia 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu