A bajnok U19-es leány csapat elszenvedte első vereségét

Szabó Erika csapata sajnos nem tudta megőrizni a veretlenségét

Május 14-én a Szolnokkal csapott össze a KLC a leány U19-es bajnokságban. A bajnoki cím már megvan a kecskemétiek számára, ám a második helyezett Szolnok – megkérdőjelezhető ítéletekkel tarkított mérkőzésen – elvitte a három pontot a Széktói Stadionból. A KLC-nek ez volt az első veresége a szezonban.

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – A vereséget több tényező is befolyásolta. A KISE és a Tiszakécske nem akart velünk játszani, így játék nélkül kaptuk meg a három pontot. A Szolnok mögöttünk a második helyen áll, valószínűleg a tabella sorrendje már nem fog változni. A lányok tisztában voltak azzal a ténnyel, hogy az előttünk álló két mérkőzésen, ha ki is kapunk, akkor is bajnokok leszünk. A Szolnok meg akarta mutatni, hogy jobbak nálunk, ezt csupán a meccs eredménye támasztotta alá, semmi más. Sajnos a második tényező lépett életbe, ami nem rajtunk múlt. Az első félidő közepén az egyik védő játékosunkat letalpalták, le kellett cserélni, ráadásul a lap elmaradt. Rasszista megnyilvánulás miatt az ellenfél játékosa kapott egy sárga lapot, majd két perccel később újabb szabálytalanság. Az ellenfél edzője tudta, csere kell, ha nem szeretné tíz játékossal befejezni a mérkőzést. Sorolhatnám még… elmaradt tizenegyesek, ötösön belül felugró kapus lerúgása, stb. A játékunkat akaratlanul is befolyásolták ezek. Azonban így is remekül meneteltek a lányok és megérdemelten lettek bajnokok! Gratulálok a csapat összes játékosának!

Kecskeméti LC – Szolnoki MÁV UFC 1–2 (1–1)

Leány U19, regionális bajnokság, 20. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. május 14., vasárnap

A KLC összeállítása: Tóth K. – Szaszkó T., Tóth Sz. (Fejes 25.), Rigó, Jakab L., Bertalan, Csikai (Jakab V. 86.), Kis, Gattyán, Horváth, Szöllősi.

Gólszerzők: Bertalan Lili Laura (28.), ill. Seregi Zseni (22.), Achs Nóra (65.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu