A női csapat gólkirálya, Ésik Enikő bízik benne, hogy meglesz a feljutás az NB II-be – interjú

Enikő eddigi mérlege 14 meccsen 23 gól. A foci mellett gyógypedagógusként dolgozik.  

Kiválóan szerepel a KLC női csapata a Megye I-ben, hiszen vezeti a tabellát. Tavasszal még nem talált legyőzőre S. Juhász Attila együttese, és a cél az, hogy ez a szép sorozat minél tovább íródjon. A csapat egyik kulcsembere Ésik Enikő, aki 23 gólt szerzett és ezzel vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Vele beszélgettünk.

– Hány évesen kerültél a labdarúgás közelébe és miért a focit választottad?

– A foci mindig is közel állt hozzám, már kicsiként mentem a fiúkkal játszani – válaszolta Ésik Enikő. – Versenyszerűen kilenc évesen kezdtem el a labdarúgást. Ekkor új helyre költöztünk és az új iskolában a testnevelő tanárom egy női fociedző volt. A tesi órákon ő „fedezett fel”. Elkezdtem edzésekre járni Kecskemétre, majd jöttek a meccsek is.

– Milyen poszton játszol?

– Általában csatár vagyok, de játszottam már szélsőként a középpályán is. Ez a kettő poszt áll hozzám a legközelebb. 

– Mit tartasz az erősségednek?

– Technikás játékosnak tartom magam. A cselek kigondolásával és végrehajtásával sosem volt gondom. A kis bokacselekkel általában könnyedén helyet tudok csinálni magamnak a kapu előtt, és ezekből a helyzetekből szép számmal születnek gólok.  

– Vezeted a góllövőlistát. Konkrét célod volt a szezon előtt a legeredményesebbnek lenni?

– Kitűzött célnak nem mondanám, viszont azt már a szezon előtt tudtam, hogy a góllövőlista elején szeretnék majd szerepelni, mert az azt jelenti, hogy minél több góllal segítem csapatomat. Ha elsőként végzek, nagyon boldog leszek.

– Jó eséllyel megnyered az „aranycipőt”, hiszen 10 góllal vezeted a góllövőlistát. Milyen érzés mikor gólt lősz?

– Ez egy olyan érzés, amit nem lehet megunni. Egyfajta megnyugvás számomra, hiszen támadóként minden meccs előtt feladatomnak érzem, hogy gólt szerezzek. Ha ez valamiért nem sikerül, akkor nehéz elszámolnom a lelkiismeretemmel. Viszont mindig hatalmas öröm, ha gólt szerzek és ezzel segíteni tudom a csapatomat a győzelem felé. Speciális gólörömöm egyébként nincsen, mindig az adott helyzetben improvizálok, és a fő, hogy a társaimmal ünneplek.

– 14 forduló alatt 37 pontot szerzett eddig a csapat és 3 ponttal megelőzi a Kiskőröst. Ráadásul úgy vezetitek a bajnokságot, hogy az első fordulót leszámítva veretlenek vagytok.

– Igen, eddig nagyszerű teljesítményt nyújtunk! Mindenki próbálja a maximumot hozni a meccseken, és ez látszik is az eredményeinken. Remélem, innen már nem engedjük ki a kezünkből az első helyet.

– Mi a sikeretek titka?

– A csapategység nagyon jó, viszont egyénileg is erősek vagyunk. Néha taktikaliag, együttes erővel múljuk felül az ellenfelünket, máskor pedig az egyéni megoldások vezetnek sikerre. A csapatunk attól működik jól, hogy mindig van egy-egy ember, aki átveszi a stafétabotot és ösztönzi, segíti a csapatot. Jó a pályán a kommunikáció. Bízom benne, hogy ezek az erények meghozhatják nekünk a bajnoki címet.

– Vasárnap a Bugac lesz a KLC ellenfele. Októberben hazai pályán nagyon simán, 11-0-ra győztetek és azon a meccsen 7 (!) gólt lőttél, novemberben viszont idegenben 2-2-es döntetlen lett a két csapat meccsének végeredménye. A Bugac a harmadik helyen áll és tud veszélyes ellenfél lenni. Mit vársz az összecsapástól?

– Ha mindenki hozza a megszokott formáját és a megfelelő lelkesedéssel, motivációval lépünk majd pályára, akkor felénk fog billenni a mérleg nyelve. Hátradőlni viszont semmiképpen sem szabad, ugyanis a bugaci csapat egyre nagyobb kihívást jelent az ellenfelek számára. Minden bizonnyal küzdős mérkőzés lesz. A célunk egyértelműen a győzelem!  

– Mik a hosszútávú céljaid a labdarúgásban?

– Szeretnék addig focizni, ameddig csak tudok, ameddig az időm és a körülmények engedik. Remélem, hogy feljutunk az NB II-be, és ősztől már ott folytatódnak a mérkőzéseink. Nagy lépés lenne ez a csapatnak és a fejlődést illetően számomra is!

– A labdarúgás mellett mi jellemzi az életed?

– Gyógypedagógusként dolgozom itt Kecskeméten. A szabadidőmben szeretek kirándulni, kutyát sétáltatni, biciklizni, illetve fifázni. A célom az, hogy a munkában és a magánéletben is minél sikeresebb legyek.

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu