Az első fordulót leszámítva még mindig veretlen U19-es csapatunk

Szabó Erika tanítványai a Honvéd és a Szolnok ellen is győztek idegenben

Emlékezhetünk, egy Tehetség SE elleni 5-3-as vereséggel indította még szeptemberben a szezon a címvédő U19-es leány csapatunk, amely azóta lejátszott 11 bajnoki mérkőzéséből mindet megnyerte, és magabiztosan, +51-es gólkülönbséggel és 12 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot!

A lányok március végén a Honvéd és a Szolnok ellen is győztek. Előbbit idegenben 5–0-ra verték.

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – A Budapest Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésünk 0–5-ös végeredmény ellenére nem volt egyszerű. A kispesti támadósor igen erős, sűrűn kellett játékba avatkozniuk a védekező játékosainknak, de az összeszokottságnak és a kitűnő helyezkedésnek köszönhetően minden támadást megakadályoztak. Ezen a mérkőzésen a lányok a tudásuk legjavát vonultatták fel, remek meglátások, kreativitás jellemezte a mérkőzést.

Budapest Honvéd FC – Mercedes KLC 0–5 (0–3)

Leány Regionális U-19 Dél-Keleti csoport 11. forduló
Budapest
2024. március 23.

A KLC összeállítása: Tóth K. – Szaszkó T., Zsoldos, Tóth R. (Jakab 84.), Bertalan, Kis (Csenki 84.), Tóth Sz., Horváth, Györe (Szabó H. 79.), Szöllősi (Fejes 73.)

Gólszerzők: Szöllősi Lora Lotti (11.), Kis Lili Anna (30.), Zsoldos Zsófi (44., 62.), Jakab Laura Szófia (60.)

A következő fordulóban a bajnokság legjobb csapataihoz tartozó Szolnok volt az ellenfél, ráadásul idegenben. A két csapat mindig izgalmas meccset játszik egymással, így volt ez most is. Csapatunk utolsó perces góllal idegenben 3–2-re nyert!   

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – A Szolnoki MÁV UFC elleni mérkőzés képe teljesen mást mutatott, mint az előző két meccsünk. Sajnos nem a megszokott felállásban kezdtünk, meghatározó játékosok nem álltak a csapat rendelkezésére. Nagyon készültek ellenünk, mindkét részről presztízs mérkőzésnek tartottuk a találkozót. Rosszul indult az összecsapás számunkra, sajnos ellenfelünk szerezte az első gólt, de a vezetésnek nem sokáig örülhettek, ugyanis Kis Lili Anna egyenlített. Zsoldos Zsófi gyönyörű szabadrúgásgóljával átvettük a vezetést, majd újból kiegyenlítettek. Az utolsó percben Kiss Lili Anna kapásgóljával hoztuk el a három pontot. A mérkőzés lüktető volt, de nem az év játékát produkáltuk.

Szolnoki MÁV UFC – Mercedes KLC 2–3 (1–1)

Leány Regionális U-19 Dél-Keleti csoport 12. forduló
Szolnok
2024. március 31.

A KLC összeállítása: Tóth K. – Zsoldos, Fejes, Szabó H. (Csenki 30.), Tóth R., Jakab, Bertalan, Kis, Tóth Sz. Horváth, Szöllősi.

Gólszerzők: Tajti Lotti (17.), Hegedűs Anna Katalin (78.), ill. Kis Lili Anna (36., 89.), Zsoldos Zsófi (73.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu