Az utolsó két mérkőzését is megnyerte, magabiztosan lett bajnok a leány U19!

A legnagyobb riválist is legyőzték a lányok

Május 11-én az Airnegy FC ellen játszotta le utolsó hazai mérkőzését a bajnokságban az aranyérmes leány U19-es csapatunk. A találkozón az ellenfél támadójátékát könnyedén hárították a lányok, és két gól elég volt a magabiztos sikerhez.

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – Az Airnergy FC elleni bajnoki mérkőzésen semmi említésre méltó esemény nem történt. Mezőnyfölényben játszottunk, csupán egy-két alkalommal lépett át az ellenfél a térfelünkre, veszélyt nem jelentett egyik megmozdulásuk sem. Szerettük volna azokat a megoldásokat alkalmazni, amelyet a Gyulai Amazonok ellen terveztünk, de az ellenfél játéka, ereje ezt nem tette lehetővé. Kis Lili Anna és Jakab Szófia Laura találatával begyűjtöttük a három pontot.

Mercedes KLC – Airnegy FC-BMTE 2–0 (1–0)

Leány Regionális U-19 Dél-Keleti csoport 17. forduló
Kecskemét
2024. május 11.

A KLC összeállítása: Tóth K. – Szaszkó T., Zsoldos, Jakab Sz., Tóth R., Kis, Tóth Sz., Jakab V., Horváth, Györe, Szöllősi.

Gólszerzők: Kis Lili Anna (23.), Jakab Laura Szófia (56.)

Az Airnegy elleni találkozó után jöhetett a szezon legfontosabb mérkőzése, amely téttel már nem bírt, de presztízzsel annál inkább. Csapatunk ugyanis már biztosan bajnokként várta a második helyezett Gyula elleni idegenbeli találkozót. A Gyulától időközben levontak 13 pontot, ha ez nem történt volna meg, akkor mindkét csapat 48 ponttal állt volna a záró kör előtt. Játékosaink így is álltak neki a meccsnek, a pályán akarták megmutatni, jogosan övék az aranyérem. Ennek győzelem lett az eredménye!

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – Május 16-án, csütörtök késő délutánján került sor a várva várt összecsapásra, melyen bebizonyíthattuk, hogy mi vagyunk a bajnokok. A pontlevonások miatt jelentősen vezettük a tabellát az Amazonok előtt, de a játékosaim úgy gondolták, a zöld gyepen kell bizonyítani, hogy megérdemeljük a bajnoki címet. Taktikailag és lelkileg is felkészültünk a mérkőzésre. A gyulaiak 200 százalékos elánnal rontottak nekünk, sorra dolgozták ki a helyzeteket, pár perc alatt annyi munkája volt a védelemnek, mint a szezon alatt összesen. Mi viszont pontosan erre készültünk, tudtuk, hogy nagy nyomás alatt kell majd játszanunk. Labdaszerzés után egy remek oldalfordítással indult Zsoldos Zsófi, aki kb. 20 méterről megszerezte a vezetést. Öt perccel később, egy újabb labdaszerzés után Kis Lili középről a védőjéről lefordulva növelte az előnyünket. Még 10 perc sem telt el a második találatunk után, már hárommal vezettünk Szőllősi Lotti révén, majd újból Kis Lili Anna által már néggyel mentünk. A második félidőre 1-4-es állással fordultunk.  Egy újabb rohamot hárítottak játékosaink, majd egy szép kapáslövéssel növeltük előnyünket. Az Amazonok a maguk által felállított taktikai csapdába estek, a játékosaink viszont higgadtan használták ki a hibákat, a réseket, így nagy arányú győzelmet arattunk. A hat találattal, három kapott góllal, remek egyéni teljesítményekkel megérdemelten mondhatjuk magunkénak a bajnoki címet! Köszönöm az odaadó munkát a csapat tagjainak az érettségi, a nyelvvizsgák, a jogosítványszerző elfoglaltságok és izgalmak ellenére is!

Gyulai Amazonok – Mercedes KLC 3–6 (1–4)

Leány Regionális U-19 Dél-Keleti csoport 18. forduló
Gyula
2024. május 16.

A KLC összeállítása: Tóth K. – Zsoldos, Tóth R., Jakab Sz., Bertalan, Fejes, Kis, Tóth Sz., Horváth, Györe, Szöllősi (Csenki 73.)

Gólszerzőink: Zsoldos Zsófi (7., 90.), Kis Lili Anna (12., 36.), Szöllősi Lora Lotti (21., 62.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu