Bajnok a KLC női felnőtt csapata!

A nagy gólok mérkőzésén 3–1-re győztek a Baja ellen a kecskemétiek

Vasárnap a Bajával találkozott a KLC a női Megye I-ben. Az utolsó előtti fordulóban a kecskemétiek bebiztosíthatták bajnoki címüket, hiszen magabiztosan vezetik a tabellát. A Baja a negyedik helyről vágott neki a meccsnek, veszélyes ellenfélről van szó, így a KLC nem vehette félvállról a találkozót, és ahogyan a teljes szezonban, úgy most is koncentráltan, jól futballoztak a lányok. Ennek győzelem és aranyérem lett a gyümölcse!

S. Juhász Attila beszámolója: – Vasárnap a LUA Baja csapata ellen játszottuk a szezon utolsó hazai mérkőzését. A jó erőkből álló bajai csapatot a mérkőzés kezdetétől védekezésre tudtuk késztetni, sorra dolgoztuk ki helyzeteinket, de ezekből nem sikerült gólt szerezni. Szabó Enikő a 14. percben 22 méterről kilőtte a felső sarkot, megszerezve első találatunkat. Két perc múlva Suhari-Nagy Niki egy kapus kirúgást emelt vissza a kapura, a labda a kapus fölött a hálóban landolt, kétgólosra növelve előnyünket. Ezt követően is több mélységből felépített támadást vezettünk, újabb gól a félidőben nem született. A fordulás után sem változott a játék képe, ígéretes helyzeteinkből nem tudtunk újabb találatot szerezni. Ellenfelünk egy szabadrúgásból gólt szerzett, a 61.percben Korsós Nikolett lövése a felső lécről vágódott a kapuba. A mérkőzés hátra lévő részében is több helyzetünk kimaradt. A 3–1-es végeredmény a 73. percben Sütő Eszter távoli lövésével alakult ki. Az utolsó percekben a bajai lányok több szögletet végezhettek el, melyekből gól nem született. Bajnokcsapathoz méltó játékkal arattunk megérdemelt győzelmet!

Kecskeméti LC – LUA Baja 3–1 (2–0)

Női Megye I., 19. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. május 14., vasárnap, 13:00

A KLC összeállítása: Illés Mónika Petra – Túri Zsófia, Szabó Enikő Loretta, Túri Kata, Suhari-Nagy Nikoletta, Berki-Farkas Annamária, Pallagi Vivien, Ésik Enikő, Sütő Eszter. Csere: Pintér Dominika, Papp Lilla Kincső, Kalaposné Varga Fruzsina.

Gólszerzők: Szabó Enikő (14.), Suhari-Nagy Nikoletta (16.), Sütő Eszter (73.), ill. Korsós Nikolett (61.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu