Egy lépéssel közelebb a bajnoki címhez a KLC női csapata

Hatgólos győzelem Bácsalmáson

Bácsalmáson lépett pályára a női Megye I. 18. fordulójában a listavezető KLC. A találkozó esélyese egyértelműen a kecskemétiek voltak, hiszen a Bácsalmás az idei szezonban az összes meccsét elveszítette, míg a KLC szeptember óta nem talált legyőzőre. A hírös városiak a Bácsalmás ellen két 13–0-s, illetve egy 4–0-s sikert arattak ebben a szezonban, és ezúttal is úgy nyertek, hogy gólt sem kaptak.

S. Juhász Attila összegzése: – A mérkőzést a szokásos forgatókönyv szerint kezdtük, ellenfelünket folyamatos védekezésre kényszerítettük, lövéseink azonban sorra elkerülték a hazai kaput, több alkalommal a bácsalmási hálóőr hatástalanította a kapuba tartó labdákat. Sok szögletet végeztünk el, több jó ütemű beadás érkezett a kapu előterébe, a befejezésekbe viszont rendre apró hiba csúszott. A gólcsendet Bertalan Lili törte meg, a 32. percben a jobb alsó sarokba juttatta a labdát. Pár perccel később a 34. percben egy szép támadás során Jakab Laura Szofi centerezett a jó ütemben érkező Ésik Enikő elé, aki bepasszolta a játékszert. A középkezdésből szinte azonnal gólt szereztünk, a 35. percben Sütő Eszter félpályáról kilőtte a jobb felső sarkot, három gólra növelve előnyünket. A második játékrészt is nagy fölényben játszottuk végig, sok támadást vezettünk, az újabb találatra 20 percet kellett várnunk. A 60. percben Suhari Nagy Niki bal oldalról leadott nagy erejű lövése landolt a kapuban. Egy perccel később ismét Ésik Enikő volt eredményes, megszerezve saját maga második, csapatunk ötödik találatát. A 64. percben Kalaposné Varga Fruzsi volt szemfüles, egy kapusról kipattanó labdát lőtt közelről a hálóba, kialakítva ezzel a hatgólos végeredményt. A mérkőzés hátralévő perceiben az esőé lett a főszerep, több találat nem született. Csapatunk ezzel a győzelemmel újabb lépéssel került közelebb a bajnoki cím megszerzéséhez.

Tekintve, hogy a második helyen álló Kiskőrös némi meglepetésre 3–0-ra kikapott a negyedik helyezett Bugac otthonában, így két fordulóval a vége előtt a hatpontos előnyben lévő KLC fél kézzel már fogja a bajnoki trófeát.  

Bácsalmási PVSE – Kecskeméti LC 0–6 (0–3)

Női Megye I., 18. forduló
Bácsalmás Sporttelep
2023. május 7., vasárnap, 14:00

A KLC összeállítása: Illés – Túri Zs., Túri K., Suhari-Nagy, Bertalan (Gangl 41.), Jakab (Kalaposné Varga 41.), Pallagi (Pintér 41.), Sütő, Ésik.

Gólszerzők: Bertalan Lili Laura (32.), Ésik Enikő (34., 62.), Sütő Eszter (36.), Suhari-Nagy Nikoletta (61.), Kalaposné Varga Fruzsina (64.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu